Filme online, desene animate, documentare, cinema.
Cinema

Prison Break (film serial, 2005-2009, 2017)

Acţiune, crimă, dramă.

Prison Break este un serial american de acţiune creat de Paul Scheuring, compus din patru sezoane, care a fost difuzat iniţial pe reţeaua de televiziune Fox între anii 2005-2009, 2017.

Din distribuţie fac parte: Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robin Tunney, Peter Stormare, Amaury Nolasco, Marshall Allman, Wade Williams, Paul Adelstein, Robert Knepper, Rockmond Dunbar, Sarah Wayne Callies şi William Fichtner.

Acţiunea serialului este dezvoltată în jurul a doi fraţi aflaţi la închisoarea Fox River Penitentiary: Lincoln Burrows (Dominic Purcell) şi Michael Scofield (Wentworth Miller), un inginer structurist. Lincon este condamnat la moarte prin electrocutare pentru o crimă care nu a comis-o, uciderea fratelui vicepreşedintelui Statelor Unite, iar Michael, ajuns la închisoare în mod deliberat, elaborează un plan pentru a-şi salva fratele.

Când argumentele legale care dovedesc nevinovăţia lui Lincon sunt eludate, singura soluţie de salvare rămasă este evadarea. Dar, lucrurile sunt mult mai complicate decât par, când interese politice şi conspiraţii guvernamentale încep să iasă la lumină.

Prison Break este un serial complex, plin de suspans, cu un joc actoricesc de excepţie, care s-a bucurat de un succes extraordinar.


Premii

Serialul a căştigat patru premii şi a avut 22 de nominalizări printre care două la Globul de Aur, SUA 2006.

Datele filmului

Creat de: Paul Scheuring
În distribuţie: Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robin Tunney, Peter Stormare, Amaury Nolasco, Marshall Allman, Wade Williams, Paul Adelstein, Robert Knepper, Rockmond Dunbar, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Chris Vance, Robert Wisdom, Danay García, Jodi Lyn O'Keefe, Michael Rapaport.

Număr de sezoane: 4
Număr total de episoade: 81 (22+22+13+24). Ultimele 2 episoade din sezonul 4, episodul 23 "The Old Ball and Chain" şi episodul 24 "Free", au fost difuzate sub titulatura Prison Break: The Final Break.

Durata: 43 min
Format: 16 : 9 HD

Categorie: acţiune, crimă, dramă
Anul apariţiei: 2005-2009
Producători: Adelstein-Parouse Productions, Original Television, 20th Century Fox Television
Ţara: Statele Unite
Limba: engleză, spaniolă




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Filmul se concentrează pe ultimii doi ani din viaţa Prinţesei Diana, după divorţul de Prinţul Charles. Prinţesa Diana se simte singură şi nefericită.
Filmul are la bază o poveste adevărată, când un grup de activişti LGBT au strâns bani pentru a ajuta famiile afectate de greva minerilor britanici din anul 1984, Uniunea Naţională a Minerilor fiind reticentă în a accepta acest ajutor.
Povestea, inspirată din evenimente reale, are loc în aul 1977, în orașul elveţian Vevey.. Eddy, tocmai a fost eliberat din închisoare. Osman, prietenul său, îl lasă să locuiască la el cu condiţia să aibă grijă de Samira, fiica sa în vârstă de 7 ani, cât timp soţia sa, Noor se află internată în spital.
După ce tânărul Rob ratează interviul care îi asigura un post la facultatea pe care urma să o termine, este invitat de Angela, cea mai sexi fată din facultate, acasă la ea pentru a învăţa împreună.
O echipă de exploratori se aventurează în cercetarea catacombelor aflate sub străzile din Paris. Aici ei găsesc kilometri de labirinturi neexplorate în care se află oseminte umane, un adevărat oraş al morţilor.
Lou Bloom este un tânăr cameraman amator care descoperă afacerea nocturnă a jurnalismului de investigaţie criminalistică din Los Angeles. Incendii, crime, victime, toate sunt convertite fără scrupule în dolari şi cenţi.

Explore Global Info TV

Filme online, desene animate, documentare, emisiuni, cinema