Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Oraş antic egiptean, necunoscut pânâ acum

    Arheologii egipteni au anunţat descoperirea unui oraş care datează de mai mult de 7000 de ani, la aproximativ 390 km sud de Cairo.



    Hieroglife în Templul lui Seti I, despre care se spune că reprezintă vehicule moderne, un elicopter, un submarin şi un zeppelin sau avion.


    Situl arheologic include 15 morminte mari, ceea ce indică o situaţie socială ridicată pentru cei îngropaţi acolo, precum şi locuinţe şi ceramică, datând din anul 5316 i.Hr..

    Cimitirul şi oraşul rezidenţial au aparţinut cel mai probabil oficialilor de rang înalt care au fost responsabili pentru construirea cimitirelor familiei regale din oraşul Abydos.

    Descoperirea a fost făcută în timpul săpăturilor la 400 metri sud de templul dedicat lui Seti I, tatăl celui mai faimos faraon din istorie, Ramesses cel Mare, din bine-cunoscutul oraş antic egiptean Abydos.

    Experţi speră că descoperirea ar putea aduce noi informaţii despre istoria oraşului Abydos şi asupra istoriei antice egiptene, în general.

    18 AUGUST 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    China intenţionează să extindă linia de cale ferată Qing-Zang pentru a ajunge la Katmandu, în Nepal, prin construirea unui tunel sub Muntele Everest.
    Nereus, un vehicul hibrid operat de la distanţă, s-a pierdut în timpul unei scufundări la 10 km sub suprafaţa mării, în Groapa Kermadec, un şant maritim adânc din nord-vestul Noii Zeelande.
    Tunelul feroviar Gotthard, cu o lungime de 57 kilometri săpaţi pe sub Alpi, cel mai lung tunel feroviar din lume, un proiect de multe miliarde de franci elveţieni, este proiectat să fie operaţional pe 11 decembrie 2016.
    Cadavrul neidentificat al unui animal cu mâini umane, a fost găsit plutind într-un curs de apă în America Latină şi localnicii cred că creatura ar fi fost misterioasa chupacabra.
    O echipă de cercetători australieni încearcă sa dezlege misterul unui monstru marin care a devorat un rechin alb lung de trei metri.
    Frustrarea si incertitudinile economice legate de declansarea crizei mondiale este posibil sa fi avut si efecte dintre cele mai neasteptate. In perioada 2007-2008, rata de crestere a populatiei Cehiei aproape s-a triplat, cel al Olandei s-a dublat, iar in Elvetia si in Franta statisticile demografice au aratat cresteri sustinute. Cand criza s-a adancit, tendinta s-a inversat in unele tari, dar in altele sporul populatiei a ramas in continuare solid.