Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Alimentaţia bogată în grăsimi şi carbohidraţi duce la articulaţii proaste

    Un studiu realizat la Queensland University of Technology's Institute of Health and Biomedical Innovation din Australia dezvăluie legătura între dietele bogate în grăsimi şi carbohidraţi şi sănătatea slabă a articulaţiilor.



    Excesul de unt ar putea slăbi cartilajul articular.


    Studiul a investigat legătura dintre osteoartrită şi consumul de diete grase, bogate în carbohidraţi simpli.

    Osteoartrita, cunoscută în mod obişnuit sub denumirea de "uzură şi artrită", este o boală care apare atunci când cartilajul articular devine uzat, adesea în genunchi.

    Studiul a constatat că o dietă care conţine carbohidraţi simpli şi 20% grăsimi saturate a dus la primele semne de osteoartrită în articulaţii.

    Oamenii de ştiinţă au declarat că în cursul studiului s-a constatat că aceste diete care duc la o sănătate slabă a articulaţiilor, adesea asociate cu consumul de alimente nesănătoase, au afectat toate persoanele nu numai pe cele supraponderale.

    Au fost testate o varietate de grăsimi saturate şi s-a constatat că utilizarea pe termen lung a grăsimilor animale, a untului şi a uleiului de palmier, ar putea slăbi cartilajul.

    3 MAI 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Rezultatele unui nou studiu sugerează că cicluri de post prelungit, de 2-4 zile, sub supraveghere medicală, protejează nu numai împotriva efectelor toxice ale chimioterapiei, dar declanşează şi regenerarea, prin celule stem, de noi celule ale sistemului imunitar şi eliminarea celor vechi, deteriorate.
    Ceaiul negru poate ajuta la scăderea în greutate, alături de alte beneficii pentru sănătate, prin modificarea bacteriilor din intestin.
    Rezultatele unui studiu efectuat de către Agenţia pentru Cancer a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a confirmat pericolul reprezentat de carnea procesată industrial şi de mezeluri pentru sănătate.
    Persoanele care consumă în mod curent carne de vită, de pui sau de peşte, prăjită la temperaturi ridicate, pot dezvolta hipertensiune arterială, conform unui studiu realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston, Statele Unite.
    Bacteriile bune din intestin fac din ciocolata neagră un aliment bun pentru inimă. Cacaoa fermentează în intestine şi formează compuşi cu efect antiinflamator pentru sistemul circulator.
    Substanţele pe care le ingerăm prin intermediul hranei determină comportamentul nostru şi modul în care experimentăm mediu înconjurător. Cercetători de la Leiden University şi University of Amsterdam au efectuat un studiu asupra efectului pe care îl are un compus ce se găseşte în unele alimente, numit tirozină, asupra capacităţii de a opri rapid o activitate.