Ştiri şi informaţii din toată lumea. 27 aprilie 2024

    Dieta

    Conform unei analize realizate de National Cerebral and Cardiovascular Center din Osaka asupra studiilor clinice făcute peste tot în lume, o dietă vegetariană este asociată cu o tensiune arterială scăzută, iar trecerea la o astfel de alimentaţie ar putea să restabilească sănătatea. »
    Conform studiului făcut la Lund University in Suedia, merişoarele de munte previn aproape complet creşterea în greutate la animalele de laborator hrănite cu o dietă bogată în grăsimi. De asemenea, fructele de pădure din Scandinavia scad nivelul de zahăr şi colesterolul din sânge. »
    Un studiu realizat sub conducerea Spitalului Universitar din Bonn, Germania, a descoperit că prea multă sare nu este rea numai pentru tensiunea arterială, ci şi pentru sistemul imunitar. »
    Fructele de padure, cum ar fi afinele, contin un nivel ridicat de compusi numiti polifenoli, despre care oamenii de stiinta spun ca pot ajuta creierul sa-si indeplineasca functiile vitale. »
    Cercetătorii de la Framingham State University din Statele Unite au realizat un studiu care arată că trei ceşti de ceai negru băute pe zi pot controla nivelul de glucoză din sânge. »
    Conform cu două studii majore ale bolilor oculare, o dietă mediteraneană - bogată în legume, cereale integrale, peşte şi ulei de măsline - duce la o funcţie cognitivă mai bună. »
    Substanţele pe care le ingerăm prin intermediul hranei determină comportamentul nostru şi modul în care experimentăm mediu înconjurător. Cercetători de la Leiden University şi University of Amsterdam au efectuat un studiu asupra efectului pe care îl are un compus ce se găseşte în unele alimente, numit tirozină, asupra capacităţii de a opri rapid o activitate. »
    Rezultatele unui studiu efectuat de către Agenţia pentru Cancer a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a confirmat pericolul reprezentat de carnea procesată industrial şi de mezeluri pentru sănătate. »
    Persoanele care consumă în mod curent carne de vită, de pui sau de peşte, prăjită la temperaturi ridicate, pot dezvolta hipertensiune arterială, conform unui studiu realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston, Statele Unite. »
    Un soi de orez parfumat cultivat în îndepărtatul nord-est al Indiei, cunoscut sub numele de orez Joha, nu numai că previne diabetul de tip 2, dar este și bogat în acizi grași nesaturați, care acționează împotriva bolilor de inimă. »
    Ceaiul negru poate ajuta la scăderea în greutate, alături de alte beneficii pentru sănătate, prin modificarea bacteriilor din intestin. »
    Creșterea consumului de produse ultraprocesate este legat de riscul de dezvoltare a bolilor cronice netransmisibile şi a obezităţii. »
    Un recent studiu realizat la Universitatea de Stat din Arizona, Statele Unite, a arătat pentru prima dată o legătură între capsaicinoide, ingredientul activ în ardeii iuţi şi capacitatea de ardere a caloriilor. »
    Un studiu al cercetătorilor de la University of Wyoming's School of Pharmacy arată că ardeiul iute, prin substanţa care îi dă iuţeala, capsaicina, poate combate obezitatea prin stimularea arderilor energetice şi prin transformarea grăsimii albe în grăsime maro. »
    Consumarea unei sticle de apă înainte de fiecare masă a permis voluntarilor să piardă în medie, 4,3 kilograme, în douăsprezece săptămâni. »
    Fumătorii care renunţă la fumat şi trăiesc cu o dietă bogată în roşii şi fructe, în special mere, au şanse mai bune de a-şi restabili funcţiile pulmonare afectate de fumat, constată un nou studiu realizat la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, Statele Unite. »
    Bacteriile bune din intestin fac din ciocolata neagră un aliment bun pentru inimă. Cacaoa fermentează în intestine şi formează compuşi cu efect antiinflamator pentru sistemul circulator. »
    Cercetătorii australieni de la University of Newcastle, specializaţi în boli respiratorii, investighează o teorie conform căreia o dietă bogată în fibre poate ajuta pe cei care suferă de astm. »
    Cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital, din Statele Unite, au constatat că un consum de două sau mai multe porţii de peşte pe săptămână micşorează riscul pierderii auzului la femei. »
    Un nou studiu, desfăşurat pe o perioadă de cinci ani la Universitatea din Barcelona, asupra aşa-numitei diete mediteraneene, arată că uleiul de măsline, nucile, fasolea, peştele, carnea albă, fructele, legumele şi... un pahar de vin pe zi sunt ingredientele unei inimi sănătoase. »
    Dacă există un lucru pe care cercetările l-au arătat, este că știința dietelor este foarte complexă. Experții s-au îndepărtat de a se concentra numai pe nutrienți unici, cum ar fi grăsimile. În schimb vorbesc acum despre modele alimentare sănătoase: moduri de a mânca care iau în considerare toate aspectele dietei. »
    Un studiu realizat la Queensland University of Technology's Institute of Health and Biomedical Innovation din Australia dezvăluie legătura între dietele bogate în grăsimi şi carbohidraţi şi sănătatea slabă a articulaţiilor. »
    Cercetătorii de la LSU Health New Orleans School of Medicine, Statele Unite, au descoperit că introducerea nucilor în dietă schimbă componenţa bacteriilor din intestin şi contribuie la o mai bună sănătate. »
    Studiile efectuate in cadrul unor institute de specialitate americane indica faptul ca persoanele care au o dieta vegetariana bogata in minerale si fibre alimentare, si saraca in grasimi, tind sa aiba o tensiune arteriala mai mica. »
    Un studiu realizat la Universitatea Harvard arată că persoanele care au consumat aproximativ 34 grame de cereale integrale pe 1000 kcal/zi au redus riscul de deces prematur cu 17%. »
    Consumul de peşte cel puţin de două ori pe săptămână poate reduce semnificativ durerea şi inflamaţia asociată cu poliartrita reumatoidă, conform unui recent studiu realizat la Brigham and Women's Hospital în Boston, Statele Unite. »
    Rezultatele unui nou studiu sugerează că cicluri de post prelungit, de 2-4 zile, sub supraveghere medicală, protejează nu numai împotriva efectelor toxice ale chimioterapiei, dar declanşează şi regenerarea, prin celule stem, de noi celule ale sistemului imunitar şi eliminarea celor vechi, deteriorate. »
    Cercetătorii australieni au urmărit timp de 15 ani un grup de 1456 femei cu vârste cuprinse între 70 şi 85 de ani şi au asociat consumul unui măr pe zi, cu o scădere cu 35 la sută a mortalităţii. »
    Un studiu realizat la Northumbria University, din Anglia, a constatat că elevii care lucrau într-o cameră cu aromă de rozmarin sub formă de ulei esenţial, au obţinut rezultate de la 5% până la 7% mai bune la testele de memorie. »
    O dietă în stil mediteranean, bogată în legume, nuci, peşte şi uleiuri, este mai bună în tratarea bolilor de inimă, decât medicamentele care scad colesterolul, conform unui studiu realizat la Neuromed Institute din Italia. »
    Oamenii de ştinţă de la Institutul federal de tehnologie din Lausanne, Elveţia, au descoperit că rodiile ar putea proteja împotriva uneia dintre cauzele majore ale îmbătrânirii. »
    Persoanele care consumă în mod regulat fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi arahide, nuci şi alune, au un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare sau boli cardiace coronariene comparativ cu persoanele care nu le consumă niciodată sau aproape niciodată, potrivit unui recent studiu realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health, din Statele Unite. »
    Postul ţinut regulat poate aduce mai multe beneficii pentru sănătate decât să ajute la pierderea câtorva kilograme din greutate. Bazându-se pe un nou studiu, cercetătorii sugerează că postul la intervale regulate poate îmbunătăţi longevitatea şi poate scădea riscul de boli cronice. »
    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Lund, Suedia, au realizat un tip de hidromel, o băutură alcoolică făcută dintr-un amestec fermentat de miere şi apă, care, spun ei, ar putea ajuta în lupta împotriva rezistenţei la antibiotice. »
    Psihiatrii consideră ca dietele cu un conţinut scăzut de carbohidraţi, pot atenua depresia şi tulburarea bipolară. După cum au declarat specialiştii, rezultatele testelor sunt deosebit de concludente şi arată o legătură între calitatea dietei şi sănătatea mintală. »






    TE-AR MAI PUTEA INTERESA: