Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Rodiile ar putea deţine un secret anti-îmbătrânire

    Oamenii de ştinţă de la Institutul federal de tehnologie din Lausanne, Elveţia, au descoperit că rodiile ar putea proteja împotriva uneia dintre cauzele majore ale îmbătrânirii.



    Rodia conţine precursorul unei molecule anti-îmbătrânire.


    Cercetătorii au descoperit că o substanţă conţinută în rodii poate fi transformată de microbii din intestin într-o moleculă care permite celulelor musculare să contracareze efectele îmbătrânirii.

    Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, celulele lor se luptă pentru a-şi recicla mitocondriile, componente din interiorul celulelor care realizează funcţiile vitale.

    Degradarea mitocondriilor afectează de-a lungul anilor sănătatea ţesuturilor, inclusiv a muşchilor, şi jocă un rol important în bolile legate de vârstă, cum ar fi maladia Parkinson.

    Oamenii de ştiinţă au constatat că o moleculă numită urolithin A a reuşit să stimuleze capacitatea celulelor de a-şi recicla mitocondriile.

    Este o substanţă complet naturală şi efectul său este puternic şi măsurabil. Este singura moleculă care poate relansa procesul de curăţare mitocondrială, cunoscut sub numele de mitofagie.

    Rodiile conţin doar precursorul acestei molecule miraculoase, care este convertit în urolithin A de către microbii din intestin. Cantitatea de urolithin produsă poate să varieze foarte mult, în funcţie de flora din intestin.

    Unele persoane nu o produc deloc şi oamenii de ştiinţă lucrează la o metodă de a da urolithin A oamenilor care nu au microbii potriviţi pentru a-l face ei înşişi.

    3 MARTIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un nou studiu al cercetătorilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis, Statele Unite, arată că modificarea amestecului de microbi intestinali previne creşterea în greutate şi depunerile de grăsimi ce predispun la obezitate sau care pot dezvolta probleme metabolice asociate, legate de rezistenţa la insulină.
    Un studiu realizat la Northumbria University, din Anglia, a constatat că elevii care lucrau într-o cameră cu aromă de rozmarin sub formă de ulei esenţial, au obţinut rezultate de la 5% până la 7% mai bune la testele de memorie.
    Un studiu realizat la Queensland University of Technology's Institute of Health and Biomedical Innovation din Australia dezvăluie legătura între dietele bogate în grăsimi şi carbohidraţi şi sănătatea slabă a articulaţiilor.
    Rezultatele unui nou studiu sugerează că cicluri de post prelungit, de 2-4 zile, sub supraveghere medicală, protejează nu numai împotriva efectelor toxice ale chimioterapiei, dar declanşează şi regenerarea, prin celule stem, de noi celule ale sistemului imunitar şi eliminarea celor vechi, deteriorate.
    Ceaiul negru poate ajuta la scăderea în greutate, alături de alte beneficii pentru sănătate, prin modificarea bacteriilor din intestin.
    Rezultatele unui studiu efectuat de către Agenţia pentru Cancer a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a confirmat pericolul reprezentat de carnea procesată industrial şi de mezeluri pentru sănătate.