Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Alimentele picante duc la scăderea în greutate

    Un recent studiu realizat la Universitatea de Stat din Arizona, Statele Unite, a arătat pentru prima dată o legătură între capsaicinoide, ingredientul activ în ardeii iuţi şi capacitatea de ardere a caloriilor.



    Ardei iuţi chili.


    Alimentele condimentate nu vor reduce apetitul, ci vor creşte rata metabolismului, care este o proprietate intrinsecă a oamenilor.

    Patruzeci de persoane au primit fie un placebo, fie 2 miligrame de supliment cu capsaicinoid pe zi, alternativ, apoi cercetătorii au măsurat atât rata metabolică cât şi ritmul cardiac.

    Participanţilor li s-a dat o masă personalizată, apoi evaluarea a fost făcută la una, două și trei ore după masă.

    Persoanele care au luat suplimente de capsaicinoide au arătat o schimbare medie estimată de 130 kcalorii pe zi, în timp ce persoanele care au luat placebo au reflectat doar o ardere medie de energie de 8 kcalorii pe zi.

    Deşi acest lucru poate părea o veste bună pentru iubitorii de alimente condimentate care doresc să scape de câteva kilograme, acestea ar trebui luate ca parte a unei practici holistice de management al greutăţii, care include o dietă sănătoasă şi un program de exerciţii fizice.

    Capsaicinoidele, cunoscute pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, au fost folosite ca remediu natural pentru a freca articulaţiile şi ca antioxidanţi care pot ajuta la prevenirea îmbătrânirii sau chiar a cancerului.

    26 IUNIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Fructele de padure, cum ar fi afinele, contin un nivel ridicat de compusi numiti polifenoli, despre care oamenii de stiinta spun ca pot ajuta creierul sa-si indeplineasca functiile vitale.
    Creșterea consumului de produse ultraprocesate este legat de riscul de dezvoltare a bolilor cronice netransmisibile şi a obezităţii.
    Coacăzele negre, bune pentru păstrarea tinereţii şi agerimii mentale, ar putea contribui la controlul declinului mental asociat cu vârsta şi ar putea ajuta oamenii cu probleme neurologice, cum sunt Parkinsonul şi depresia.
    Postul ţinut regulat poate aduce mai multe beneficii pentru sănătate decât să ajute la pierderea câtorva kilograme din greutate. Bazându-se pe un nou studiu, cercetătorii sugerează că postul la intervale regulate poate îmbunătăţi longevitatea şi poate scădea riscul de boli cronice.
    Un studiu făcut de cercetătorii de la St. Michael’s Hospital din Canada arată că, prin consumarea unei porţii pe zi de fasole, mazăre, năut sau linte, se poate reduce semnificativ colesterolul rău şi, pe termen lung, riscul de boli cardiovasculare.
    Oamenii de stiinţă au descoperit cum poţi să slăbeşti fără să ţii cură de slăbire - este suficient să înlocuieşti alimentele cu conţinut ridicat de grăsimi, cu versiunile sărace în grăsimi ale aceloraşi alimente.