Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Coacăzele negre, bune pentru creier

    Coacăzele negre, bune pentru păstrarea tinereţii şi agerimii mentale şi ar putea contribui la controlul declinului mental asociat cu vârsta, ajutând oamenii cu probleme neurologice, cum sunt Parkinsonul şi depresia.



    Coacăze negre.


    Un nou studiu, realizat de oamenii de ştiinţă de la Plant & Food Research din Noua Zeelandă, în colaborare cu Universitatea din Northumbria, Marea Britanie, a arătat că compuşii găsiţi în coacăzele negre au crescut indicatorii de performanţă mentală, cum ar fi precizia, atenţia şi starea de spirit.

    De asemenea, studiul a aratat că sucul de la un anumit soi de coacăze negre, numit "Blackadder", a redus activitatea unor enzime numite oxidaze monoaminice, care reglează concentraţiile serotoninei şi dopaminei în creier.

    Aceste substante chimice sunt cunoscute că afectează starea de spirit şi cogniţia şi se află în centrul atenţiei pentru tratarea simptomelor neurodegenerative asociate cu Parkinsonul, inclusiv a stresului şi anxietăţii.

    Cercetările anterioare au sugerat faptul că unii compuşi găsiţi în anumite fructele de pădure pot acţiona ca inhibitori de monoaminooxidază, similar cu o clasă de medicamente utilizate în mod obișnuit în tratamentul tulburarilor de dispoziţie şi a bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Parkinson.

    3 DECEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Postul ţinut regulat poate aduce mai multe beneficii pentru sănătate decât să ajute la pierderea câtorva kilograme din greutate. Bazându-se pe un nou studiu, cercetătorii sugerează că postul la intervale regulate poate îmbunătăţi longevitatea şi poate scădea riscul de boli cronice.
    Un studiu făcut de cercetătorii de la St. Michael’s Hospital din Canada arată că, prin consumarea unei porţii pe zi de fasole, mazăre, năut sau linte, se poate reduce semnificativ colesterolul rău şi, pe termen lung, riscul de boli cardiovasculare.
    Oamenii de stiinţă au descoperit cum poţi să slăbeşti fără să ţii cură de slăbire - este suficient să înlocuieşti alimentele cu conţinut ridicat de grăsimi, cu versiunile sărace în grăsimi ale aceloraşi alimente.
    Un recent studiu realizat la Oregon State University din Statele Unite sugerează că cea mai bună mâncare pentru sănătate este cea făcută la domiciliu.
    Un studiu realizat de cercetătorii de la Los Angeles Biomedical Research Institute a confirmat că extractul de usturoi reduce acumularea de plăci şi previne formarea unora noi în artere, ajutând la prevenirea progresiei bolilor de inima.
    O dietă în stil mediteranean, bogată în legume, nuci, peşte şi uleiuri, este mai bună în tratarea bolilor de inimă, decât medicamentele care scad colesterolul, conform unui studiu realizat la Neuromed Institute din Italia.