Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Dieta mediteraneană, bună pentru tratarea bolilor de inimă

    O dietă în stil mediteranean, bogată în legume, nuci, peşte şi uleiuri, este mai bună în tratarea bolilor de inimă, decât medicamentele care scad colesterolul, conform unui studiu realizat la I.R.C.C.S. Neuromed Institute din Pozzilli, Italia.



    Dieta mediteraneană este unul dintre obiceiurile de nutriţie cele mai sănătoase.


    Cercetările s-au concentrat până acum asupra populaţiei în general, care este formată în principal din oameni sănătoşi. Dar ce se întâmplă cu persoanele care suferă deja de boli cardiovasculare?

    Un nou studiu a descoperit că dieta mediteraneană reduce rata de mortalitate la pacienţii cu boli de inimă mai eficient decât medicamentele.

    Cei care au urmat o dieta mediteraneană au avut o probabilitate de deces cu o treime mai mică, în comparaţie cu cei care au mâncat cantităţi mai mari de carne roşie, cum ar fi carnea de vită, şi unt.

    Cercetătorii au analizat rolul alimentelor care alcătuiesc dieta mediteraneană. Principalii factori care contribuie la reducerea riscurilor de mortalitate au fost un consum mai mare de legume, peşte, fructe, nuci şi acizi graşi mononesaturaţi, adică ulei de măsline.

    Pentru comparaţie, medicamentele care scad colesterolul, cum ar fi statinele, considerate cel mai eficient mod de a lupta împotriva bolilor de inimă reduc problemele cardiace majore cu aproximativ 24%, pe când dieta mediteraneană asigură o reducere cu 37%, şi aceasta fără efectele secundare ale medicamentelor.

    Dieta mediteraneană este larg recunoscută ca fiind unul dintre obiceiurile nutriţionale cele mai sănătoase. Beneficiul dietei vine de la efectele anti-inflamatorii date de nuci, legume, ulei de măsline şi peşte.

    19 MARTIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un nou studiu arată cum consumul a cel puţin o porţie de peşte pe săptămână scade, la unele persoane, riscul de a dezvolta Alzheimer.
    Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit de ce brânza elveţiană are găuri în ea. Totul pare să pornească de la cât de murdare sunt găleţile atunci când se colectează laptele.
    Un extract special de cacao numit Lavado ar putea reduce deteriorarea căilor nervoase care apare în boala Alzheimer, cu mult timp înainte de apariţia simptomelor vizibile.
    Oamenii de ştiinţă americani au reuşit să creeze alge care au gust de şuncă când sunt gătite în ulei. Specia a fost numită "Palmaria mollis."
    Dacă există un lucru pe care cercetările l-au arătat, este că știința dietelor este foarte complexă. Experții s-au îndepărtat de a se concentra numai pe nutrienți unici, cum ar fi grăsimile. În schimb vorbesc acum despre modele alimentare sănătoase: moduri de a mânca care iau în considerare toate aspectele dietei.
    În urma unui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Queensland, Australia, au constatat că a mânca o cantitate mare de fructe şi legume, te poate face mai fericit.