Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    S-au inventat algele cu gust de şuncă

    Oamenii de ştiinţă americani au reuşit să creeze alge care au gust de şuncă când sunt gătite în ulei. Specia a fost numită "Palmaria mollis."



    Palmaria palmata.


    Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Studii Marine al Universităţii Oregon au creat alge roşii cu proprietăţi uimitoare. Potrivit acestora, ele sunt crocante şi au o aromă puternică de şuncă atunci când sunt prăjite.

    Crude, textura lor este destul de asemănătoare cu cauciucul. Aceste alge sunt bogate în proteine, minerale, vitamine şi antioxidanţi.

    Palmaria mollis este derivată din altă specie, Palmaria palmata, care creşte extrem de rapid de-a lungul coastelor Pacificului şi Atlanticului de 15 ani.

    Este un super-aliment, aportul ei nutritiv fiind de două ori mai mare decât kale (Brassica oleracea).

    Iniţial, cercetătorii au dorit să creeze aceste alge pentru a hrăni scoici. Dar având în vedere potenţialul descoperirii şi-au schimbat obiectivul, algele cu gust de şuncă putând oferi o alternativă suplimentară la industria cărnii, tot mai criticată pentru impactul negativ asupra mediului.

    16 IANUARIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Dacă există un lucru pe care cercetările l-au arătat, este că știința dietelor este foarte complexă. Experții s-au îndepărtat de a se concentra numai pe nutrienți unici, cum ar fi grăsimile. În schimb vorbesc acum despre modele alimentare sănătoase: moduri de a mânca care iau în considerare toate aspectele dietei.
    În urma unui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Queensland, Australia, au constatat că a mânca o cantitate mare de fructe şi legume, te poate face mai fericit.
    Consumul de arahide, chiar şi în cantităţi mici, reduce mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat de Facultatea de Medicină de la Universitatea Vanderbilt din Statele Unite.
    Persoanele care consumă în mod regulat fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi arahide, nuci şi alune, au un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare sau boli cardiace coronariene comparativ cu persoanele care nu le consumă niciodată sau aproape niciodată, potrivit unui recent studiu realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health, din Statele Unite.
    Cei care consumă fructe de mare absorb şi bucăţi mici de plastic în fluxul lor sanguin, cu efecte încă necunoscute asupra sănătăţii.
    Un studiu realizat la Universitatea Națională din Singapore sugerează că riscul de insuficienţă renală creşte semnificativ în cazul unui consum constant de carne roşie.