Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Carnea roşie afectează rinichii

    Un studiu realizat la Universitatea Națională din Singapore sugerează că riscul de insuficienţă renală creşte semnificativ în cazul unui consum constant de carne roşie.



    Carnea roşie poate afecta rinichii.


    Dintre persoanele care au luat parte la cercetare, grupul care a consumat cea mai mare cantitate de carne roşie a avut un risc cu 40 la sută mai mare de insuficienţă renală, comparativ cu cei care au consumat cantităţi moderate.

    Din fericire, nu orice tip de proteină este dăunătoare pentru rinichi, iar cei care au nevoie de mai multe proteine, le pot obţine de la păsări de curte, peşte, ouă sau produse lactate, reducând astfel riscul.

    Studiile anterioare în această direcţie constataseră deja că persoanele cu probleme renale, care consumă carne roşie zi de zi, întâmpină probleme cu o substanţă cunoscută sub numele de uree, care se acumulează în corpurile lor, iar în cazul în care rinichii nu lucrează cum trebuie, aceasta nu mai este eliminată prin urină.

    Rezultatul studiului nu înseamnă că oamenii ar trebui să evite total carnea roşie, ci doar să mai rărească consumul ei.

    17 FEBRUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Chia este considerată o pseudocereală, cultivată pentru semințele sale comestibile, hidrofile, cultivate și utilizate în mod obișnuit ca hrană în mai multe țări din America de Sud, Mexic și Statele Unite.
    Cercetările efectuate la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Austria au arătat că sucul de sfeclă roşie, care are un conţinut ridicat de nitrat, ar putea ajuta la prevenirea cariilor dentare.
    Conform unui studiu realizat la Universitatea din California, Statele Unite, o dietă bogată în grăsimi şi în nuci, este cea mai eficientă pentru a îmbunătăţi nivelul colesterolului.
    Cercetătorii de la University of Texas din Austin, au demonstrat că resveratrolul care se găseşte în vinul roşu, ca şi în strugurii roşii, alune, fructe de pădure, legume şi fructe de culoare neagră, roşu închis sau vişiniu, poate să înlăture unele dintre efectele negative pe care le are o dietă bogată în grăsimi asupra sistemului imunitar.
    O listă de produse alimentare cu efecte benefice dovedite asupra artritei reumatoide a fost confirmată de un nou studiu realizat la Disease Biology Lab, School of Biotechnology, India.
    Uleiul de nucă de cocos conţine grăsimi saturate care pot creşte colesterolul "rău" şi este la fel de nesănătos pentru inimă ca şi grăsimea de vită şi untul.