Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Un truc simplu şi eficient pentru a pierde în greutate

    Consumarea unei sticle de apă înainte de fiecare masă a permis voluntarilor să piardă în medie, 4,3 kilograme, în douăsprezece săptămâni.



    Prin consumarea unei jumătăţi de litru de apă înainte de fiecare masă, se poate pierde în mod eficient în greutate. Foto: Brendan Church/Unsplash


    Prin consumarea unei jumătăţi de litru de apă înainte de fiecare masă, se poate pierde în mod eficient în greutate.

    Persoanele care beau apă înainte de fiecare masă pierd în greutate mult mai repede decât persoanele care nu beau.

    Aceasta a fost concluzia unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham.

    La studiu au participat 84 de adulţi cu obezitate. Ei au fost separaţi în două grupe şi supuşi unor diferite teste timp de 12 săptămâni.

    41 de voluntari au trebuit să bea 500 mililitri de apă înainte de fiecare masă, iar ceilalţi 43 au trebuit să-şi imagineze că sunt sătui înainte de micul dejun, prânz şi cină, dar fără să bea apă înainte de mese.

    După 12 săptămâni, s-a constatat o medie a pierderii în greutate de 4,3 kg la persoanele care au băut o sticlă mică de apă, înainte de mese.

    Cei care numai şi-au imaginat ca sunt sătui au pierdut mult mai puţin, sub un kilogram.

    Concluzia studiului a fost că atunci când această metodă este combinată cu creşterea activităţii fizice şi o dietă sănătoasă, ea îi poate ajuta pe oameni să piardă în greutate.

    11 IUNIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un studiu realizat la Universitatea Harvard arată că persoanele care au consumat aproximativ 34 grame de cereale integrale pe 1000 kcal/zi au redus riscul de deces prematur cu 17%.
    Un nou studiu, desfăşurat pe o perioadă de cinci ani la Universitatea din Barcelona, asupra aşa-numitei diete mediteraneene, arată că uleiul de măsline, nucile, fasolea, peştele, carnea albă, fructele, legumele şi... un pahar de vin pe zi sunt ingredientele unei inimi sănătoase.
    Consumul de peşte cel puţin de două ori pe săptămână poate reduce semnificativ durerea şi inflamaţia asociată cu poliartrita reumatoidă, conform unui recent studiu realizat la Brigham and Women's Hospital în Boston, Statele Unite.
    Un studiu al cercetătorilor de la University of Wyoming's School of Pharmacy arată că ardeiul iute, prin substanţa care îi dă iuţeala, capsaicina, poate combate obezitatea prin stimularea arderilor energetice şi prin transformarea grăsimii albe în grăsime maro.
    Substanţele pe care le ingerăm prin intermediul hranei determină comportamentul nostru şi modul în care experimentăm mediu înconjurător. Cercetători de la Leiden University şi University of Amsterdam au efectuat un studiu asupra efectului pe care îl are un compus ce se găseşte în unele alimente, numit tirozină, asupra capacităţii de a opri rapid o activitate.
    Bacteriile bune din intestin fac din ciocolata neagră un aliment bun pentru inimă. Cacaoa fermentează în intestine şi formează compuşi cu efect antiinflamator pentru sistemul circulator.