Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Merele cresc speranţa de viaţă a femeilor în vârstă

    Cercetătorii de la University of Western Australia (UWA) School of Medicine and Pharmacology, Perth, Australia, au urmărit timp de 15 ani un grup de 1456 femei cu vârste cuprinse între 70 şi 85 de ani şi au asociat consumul unui măr pe zi, cu o scădere cu 35 la sută a mortalităţii.



    Mere.


    Cercetătorii au luat în consideraţie merele, deoarece acestea sunt unele dintre fructele cele mai frecvent consumate, împreună cu bananele şi portocalele.

    Ei au descoperit că femeile care au mâncat un măr în fiecare zi au avut un risc de a muri mai mic cu 35 la sută decât cele care nu au mâncat mere deloc.

    Aceste fructe oferă o serie de factori alimentari importanţi în ceea ce priveşte sănătatea: fibre dietetice, flavonoide, vitamine şi minerale, cum ar fi vitamina C, potasiu şi magneziu.

    Oamenii de ştiinţă au spus că ar putea fi vorba de faptul că femeile care mănâncă fructe în mod regulat au un stil de viaţă mai sănătos pe ansamblu.

    În timp ce rezultatele studiului se concentrează pe mere, au existat dovezi care au sugerat că aportul de fructe de orice fel duce la o sănătate mai bună.

    7 APRILIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Înlocuirea zilnică a uneia sau a două porţii de proteine ​​animale cu proteine ​​vegetale ar putea duce la micşorarea celor trei markeri principali de colesterol pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, arată un nou studiu realizat la St. Michael's Hospital, Toronto, Canada.
    Psihiatrii consideră ca dietele cu un conţinut scăzut de carbohidraţi, pot atenua depresia şi tulburarea bipolară. După cum au declarat specialiştii, rezultatele testelor sunt deosebit de concludente şi arată o legătură între calitatea dietei şi sănătatea mintală.
    Pâinea, chips-urile şi cartofii ar trebui să fie prăjiţi la o culoare galben-aurie, şi nu la maro, pentru a reduce aportul unui produs care ar putea provoca cancer.
    Farfuriile de culoare roşie ar putea fi o alegere mai bună pentru cei care au o dietă anume, deoarece culoarea ar putea declanşa interior un semnal de pericol, ceea ce reduce cantitatea de alimente pe care o consumă.
    Manipularea reţelelor mitocondriale din interiorul celulelor prin restricţii dietetice sau prin manipulare genetică care mimează aceste restricţii, poate creşte durata de viaţă şi îmbunătăţi starea de sănătate, conform cercetărilor de la Harvard T.H. Chan School of Public Health.
    Vegetarienilor li se spune de multe ori că alimentația lor este deficientă în proteine. O analiză bazată pe baza de date alimentară a USDA care oferă conținutul nutrițional pentru mii de alimente și RDA, demonstrează altfel.