Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Farfuriile roşii, bune pentru pierderea în greutate

    Farfuriile de culoare roşie ar putea fi o alegere mai bună pentru cei care au o dietă anume, deoarece culoarea ar putea declanşa interior un semnal de pericol, ceea ce reduce cantitatea de alimente pe care o consumă.



    Farfuriile roşii, bune pentru pierderea în greutate.


    Profesorul Charles Spence de la Universitatea Oxford din Marea Britanie consideră că oamenii mănâncă mai puţine gustări de pe o farfurie roşie din cauza culorii.

    Modul in care se servesc alimentele se dovedeşte a avea un impact mai mare asupra gustului şi percepției noastre de aromă decât ne dăm seama.

    De exemplu, desertul servit pe o farfurie albă a fost considerat mai dulce şi mai aromatizat decât unul servit pe o farfurie neagră.

    Cercetătorul speră că astfel de constatări vor încuraja producătorii de alimente să adauge mai puţin zahăr la produsele lor, asigurând acelaşi gust doar prin culoarea ambalajului.

    20 DECEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Manipularea reţelelor mitocondriale din interiorul celulelor prin restricţii dietetice sau prin manipulare genetică care mimează aceste restricţii, poate creşte durata de viaţă şi îmbunătăţi starea de sănătate, conform cercetărilor de la Harvard T.H. Chan School of Public Health.
    Vegetarienilor li se spune de multe ori că alimentația lor este deficientă în proteine. O analiză bazată pe baza de date alimentară a USDA care oferă conținutul nutrițional pentru mii de alimente și RDA, demonstrează altfel.
    Renunţarea la micul dejun este asociată cu un risc crescut de ateroscleroză sau cu întărirea şi îngustarea arterelor datorită acumulării de plăci, potrivit cercetărilor efectuate la Friedman School of Nutrition Science and Policy a Universităţii Tufts, Statele Unite.
    Firma Mars, care produce pe lângă celebrele dulciuri şi sosul pentru pastele Dolmio şi orezul Uncle Ben's, a declarat că unele dintre produsele sale ar trebui consumate doar o dată pe săptămână, din cauza conţinutului mare de sare, zahăr sau grăsimi.
    O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a arătat că un consum prelungit de ulei de floarea-soarelui sau de peşte afectează în mod negativ ficatul şi provoacă modificări care pot duce la steatohepatita nonalcoolică.
    Bărbaţii care mănâncă peste 10 portii de roşii pe săptămână au un risc cu 18 la sută mai mic de a dezvolta cancer de prostată, conform unor noi studii.