Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Arta aborigenă din Kimberley ar putea fi printre cele mai vechi din lume

    Arheologii australieni speră că studiul privind arta pe stânci din regiunea Kimberley va confirma că imaginile sunt printre cele mai vechi din lume.



    Artă pe stânci în Kimberley.


    Mai mult de o duzină de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Australia de Vest au luat parte la două deplasări pe teren pentru a studia picturile din Dambimangari şi Balanggarra.

    Ei au folosit tehnici de pionierat pentru a colecta şi analiza sute de probe în ideea de a stabili mai precis perioada în care au fost realizate imaginile de oameni, animale şi scoici.

    Stabilirea de date ferme pentru arta pe stânci este foarte dificilă, dar date aproximative de 40000 de ani au fost înregistrate pentru imagini din Indonezia şi Spania.

    În Australia, datarea a fost relativ limitată, dar datări între 13000 şi 15000 de ani au fost înregistrate în Queensland şi de 28000 de ani în Arnhem Land, în Teritoriul de Nord.

    Întrucât se crede că aborigenii au ajuns în nordul Australiei în urmă cu aproximativ 50000 de ani, pot apărea şi datări mai vechi.

    26 MARTIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la UCLA au descoperit în timpul unor săpături în valea Chincha din sudul statului Peru, la 200 km de Lima, o serie de movile artificiale, 71 de linii şi fragmente de linii şi mai mult de 350 de pietre de hotar.
    Arheologii cehi au descoperit în Egipt mormântul unei regine până acum necunoscute, "Khanty Kaous III", soţia unui faraon din dinastia a cincea, care a domnit acum aproximativ 4500 de ani.
    Rămăşiţele mumificate ale unui călugăr aflat încă în poziţia lotus, rămăşiţe vechi de cel puţin 200 de ani au fost găsite pe 27 ianuarie 2015 în provincia Songinokhairkhan din Mongolia.
    Arheologii mexicani au anunţat descoperirea unui templu pre-columbian în centrul oraşului Mexico City, templu dedicat probabil zeului vântului, Ehēcatl-Quetzalcoatl.
    Oamenii de ştiinţă de la Des Moines University vor demara la începutul săptămânii viitoare săpăturile într-o peşteră straveche din Wyoming, transformată cândva într-o capcană mortală şi care conţine o mulţime de resturi fosile de animale din Pleistocen, cum ar fi mamuţi lânoşi, lei americani, cămile, urşi şi lupi, conservate în stare neobişnuit de bună.
    Corpul călugărului mumificat găsit în poziţia lotus în Mongolia este pregătit pentru a se întoarce la mormântul de unde a fost furat.