Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Crater misterios descoperit în Siberia

    Un crater cu diametrul de 80 metri, cu pereţii foarte drepţi şi cu o adâncime necunoscută, a fost descoperit recent de către angajaţii unei companii de petrol care zburau cu elicopterul în regiunea Yamal din nordul îndepărtat al Siberiei.



    Craterul descoperit în Siberia de către angajaţii unei companii de petrol (captură de ecran).


    Acest crater imens se află lângă o pădure, la aproximativ 30 de kilometri de zona petrolieră Bovanenkovo.

    Nu se cunoaşte originea fenomenului, care pare să aibe o vechime de doi ani. O echipă de specialişti va ateriza în zonă pentru a lua probe din solul şi apa din jur şi pentru a da o explicaţie.

    Nu este exclus ca acest crater să aibe la origine impactul unui meteorit, sau o explozie subterană. Încălzirea globală ar putea duce la topirea permafrostului şi la eliberarea rapidă şi în cantitate mare a gazului din solul bogat în gheaţă, nisip şi sare, un amestec exploziv. Culoarea întunecată a craterului ar putea indica un proces cu temperaturi ridicate.

    De notat că în peninsula Yamal se află cele mai mari rezerve mondiale de gaz.

    Bineinţeles că şi extratereştrii au locul lor în discuţiile aprinse care se desfăşoară pe marginea ciudatei descoperiri.

    16 IULIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Insectele ar putea fi legale la vânzare în supermarketuri elveţiene începând de anul viitor, după ce Oficiul Federal Alimentar şi Veterinar Elveţian a propus spre comercializare trei specii.
    Un grup de ouă de dinozauri vechi de 70 milioane de ani au fost găsite distruse într-un sit arheologic important al Europei, Coll de Nargó din Lleida, Catalonia.
    Furtunile care au lovit Marea Britanie în ultimele luni au modificat relieful coastei. În unele locuri marea s-a retras, în altele ea a acoperit terenul jos. Ploile au spălat turba şi au dezvelit rămăşiţele unor păduri stravechi. Buturugi şi rădăcini de copaci din epoca bronzului au devenit vizibile pe malul din apropierea satului Borth, Ceredigion, Mid Wales.
    Oamenii de ştiinţă folosesc submersibile pentru a explora un submarin german U-boat scufundat la 11 kilometri în largul coastei Rhode Island cu o zi înainte ca Germania nazistă să capituleze în Al Doilea Război Mondial, pentru a afla mai multe despre epave şi modul în care acestea afectează mediul.
    Diamantele descoperite în lava congelată a vulcanului Tolbachik din Kamceatka au caracteristici geologice şi mineralogice unice, astfel încât au fost clasificate ca un tip complet nou de diamant.
    O familie a găsit o meduză de 1,5 metri eşuată pe plaja de la sud de Hobart, capitala Tasmaniei şi a anunţat specialiştii în biologie marină. În ciuda mărimii, despre ea nu se cunoaşte nici ce mănâncă, nici habitatul sau obiceiurile.