Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Moartea primei femei pilot care a traversat Atlanticul cu avionul ar putea fi elucidată

    Amelia Earhart a fost prima femeie pilot care a reuşit să traverseze Atlanticul. În 1937, încercarea de a înconjura lumea cu co-pilotul Fred Noonan, care era o premieră pentru o femeie, nu a reuşit, avionul său dispărând de pe radare la 2 iulie, în Oceanul Pacific. Un accident a fost mult timp una dintre cele mai probabile ipoteze, dar ce s-a întâmplat cu adevărat, a rămas un mister.



    Amelia Earhart, martie 1937.


    Un grup de cercetare numit TIGHAR (International Group for Historic Aircraft Recovery), are o altă ipoteză.

    Amelia Earhart a rămas fără combustibil şi a aterizat pe o insulă, unde a murit ca naufragiat.

    În august, la mai puţin de o lună de la dispariţie, mai mult de 100 de mesaje radio au fost emise de către Amelia Earhart. Ea a cerut ajutor, după ce a aterizat în siguranţă, altfel radioul nu ar fi funcţionat.

    Oamenii de ştiinţă au descoperit similitudini izbitoare între pilot şi o parte a unui schelet uman găsit pe o insulă din Kiribati în 1940.

    Aceste oase au fost analizate în 1940, dar un medic le-a declarat de sex masculin, astfel că teoria a fost abandonată. Acum, când a fost reluat dosarul, tehnicile moderne au dovedit că oasele au fost în concordanţă cu mărimea şi originea etică a Ameliei Earhart.

    Graţie imagisticii medicale, oamenii de ştiinţă au fost în măsură să determine, cu ajutorul unei fotografii vechi, lungimea şi grosimea braţelor sale. Asemănarea ar fi de 76%.

    Cu alte cuvinte, această descoperire nu dovedeşte 100% că scheletul este acela al Ameliei Earhart, dar un mare pas a fost făcut în această direcţie.

    7 NOIEMBRIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O interdicţie la nivel european a pigmenţilor de cadmiu în vopsele acrilice, ulei şi acuarelă este în curs de examinare şi ar putea fi pusă în aplicare în termen de doi ani. Aceasta ar schimba radical paletele artiştilor, deoarece pigmenţilor de înlocuire le lipseşte vitalitatea culorilor cu cadmiu.
    Un grup de arheologi au redescoperit o insulă uitată în apropiere de coasta de vest a Turciei, insulă unde se crede că ar fi fost legendarul oraş Canae.
    Fenomenul de descărcare de hidraţi de gaz, care a dus la formarea de cratere în Siberia, stă probabil şi la baza dispariţiei navelor şi avioanelor din Triunghiului Bermudelor, spun oamenii de ştiinţă.
    Un informatician german a contestat teoriile binecunoscute ale unei Atlantide scufundate şi a susţinut că misteriosul oraş s-ar fi aflat într-o zonă din apropierea ţărmului, în Maroc.
    Noua Zeelandă va crea în Pacificul de Sud un sanctuar marin gigant, în care va fi interzis pescuitul, prospecţiunile, exploatarea şi mineritul.
    Un monstru marin care stătea ascuns sub valuri de cinci secole, a fost recuperat din Marea Baltică.