Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Pâine cu mălai

    O versiune sănătoasă a unui produs alimentar clasic ce se poate combina cu supe, salate sau alte feluri de mâncare.



    Pâine cu mălai.

    Ingrediente

    1 cană mălai
    1 cană făină
    ¼ cană zahăr
    1 linguriţă praf de copt
    1 cană lapte bătut cu conţinut scăzut de grăsimi (1 la sută)
    1 ou mare
    ¼ cană margarină moale
    1 linguriţă ulei vegetal (pentru uns tava de copt)

    Cantităţile de mai sus corespund pentru 10 porţii de câte un pătrat fiecare.

    Mod de preparare

    1. Se încălzeşte cuptorul la 180° C.

    2. Se amestecă împreună mălai, făină, zahăr, praf de copt.

    3. Într-un alt castron se combină laptele bătut şi oul. Se bate uşor.

    4. Se adaugă încet lapte bătut şi oul la amestecul de ingrediente uscate.

    5. Se adaugă margarina şi se amestecă manual sau cu mixerul timp de 1 minut.

    6. Se coace timp de 20-25 de minute într-un vas termorezistent de 20 pe 20 cm, uns în prealabil cu uleiul vegetal. Se răceşte. Se taie în 10 pătrate.

    Fiecare porţie conţine

    • Calorii: 178
    • Grăsimi totale: 6 g
    • Grăsimi saturate: 1 g
    • Colesterol: 22 mg
    • Sodiu: 94 mg
    • Fibre: 1 g
    • Proteine: 4 g
    • Carbohidraţi: 27 g
    • Potasiu: 132 mg




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA