Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Pâine cu morcovi şi stafide

    Această pâine gustoasă este săracă în grăsimi saturate şi colesterol, datorită folosirii unei cantităţi mici de ulei şi ouă.

    Ingrediente

    1-1/2 cană - făină cernută
    1/2 cană - zahăr
    1 linguriţă - praf de copt
    1/4 linguriţă - bicarbonat de sodiu
    1/2 linguriţă - sare
    1-1/2 linguriţe - scorţisoară
    1/4 linguriţă - enibahar
    1 - ou, bătut
    1/2 cană - apă
    2 linguri - ulei vegetal
    1/2 linguriţă - vanilie
    1-1/2 cană - morcovi fin tocaţi
    1/4 cană - nuci pecan tocate
    1/4 cană - stafide aurii

    Cantităţile de mai sus corespund pentru o pâine.

    Mod de preparare

    1. Se încălzeşte cuptorul la 180ºC. Se unge cu puţin ulei o tavă de pâine de 23x13x8 cm.

    2. Se amestecă bine ingredientele uscate într-un bol larg. Se face o gaură în centrul amestecului.

    3. Într-un castron separat, se amestecă împreună ingredientele rămase; se adăuga acest amestec dintr-o dată la ingredientele uscate. Se amestecă doar suficient pentru a umezi şi distribui uniform morcovii.

    4. Se pune în tavă amestecul obţinut. Se coace timp de 50 minute, sau până când o scobitoare introdusă în centrul pâinii iese curată.

    5. Se răceşte 5 minute în tavă. Se scoate din tavă şi se răceşte complet pe un suport de sârmă, înainte de feliere.

    Fiecare porţie conţine

    • Calorii: 99
    • Grăsimi totale: 3 g
    • Grăsimi saturate: mai puţin de 1 g
    • Colesterol: 12 mg
    • Sodiu: 97 mg




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA