Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Paste fusilli cu legume de vară

    Ingrediente

    230 grame paste fusilli din grâu integral (spirale)
    2 căni roşii cherry, clătite şi înjumătăţite
    1 ardei gras verde mare, clătit şi feliat în bucăţi late de 0,6 cm şi lungi de 5 cm
    ½ cană ceapă roşie, tăiată în felii subţiri
    1 dovlecel mijlociu, clătit şi mărunţit fin sau feliat în bucăţi mici (aproximativ o cană)
    434 grame năut sau fasole garbanzo, clătită şi scursă
    1 lingură busuioc proaspăt, clătit, se usucă şi se taie în fâşii subţiri (sau o linguriţă uscat)
    ¼ linguriţă de sare
    ⅛ linguriţă de piper negru măcinat
    1 lingură ulei de măsline extravirgin
    2 linguri oţet balsamic
    o jumătate cană brânză parmezan rasă

    Cantităţile de mai sus corespund aproximativ cu 4 porţii, de câte o cană şi jumătate fiecare. Timp de preparare: 20 de minute.

    Mod de preparare

    1. Se pun 3 litri de apă la fiert la foc mare într-o cratiţă.

    2. Se adaugă pastele şi se gătesc pentru cel mai scurt timp recomandat pe pachet, aproximativ 8-9 minute. Se scurg. Pastele se clătesc sub jet de apă rece ca să se răcească, aproximativ 3 minute.

    3. Se pun toate legumele şi fasolea într-un castron mare de salată. Se condimentează cu busuioc, sare şi piper.

    4. Se adaugă pastele răcite.

    5. Se combină uleiul de măsline şi oţetul într-un castron mic. Se amestecă bine. Se toarnă peste ele legume şi paste. Se amestecă uşor până se împrăştie bine.

    6. Se împarte în patru părţi egale. Se adaugă deasupra fiecărei porţii două linguri de brânză parmezan.

    Fiecare porţie conţine

    • Calorii: 418
    • Grăsimi totale: 11 g
    • Grăsimi saturate: 3 g
    • Colesterol: 10 mg
    • Sodiu: 455 de mg
    • Fibre: 13 g
    • Proteine: 21 g
    • Carbohidraţi: 63 g
    • Potasiu: 576 mg




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA