Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    O stâncă de jad a fost descoperită în Myanmar

    O piatră de jad gigant, cu o greutate de 175 tone, a fost descoperită de către minerii din Myanmar.



    Jadeite.


    Stânca are 4,3 metri înălţime şi 5,8 metri lungime, şi se pare că ar valora în jur de 170 milioane de dolari.

    Ea a fost găsită într-o mină în statul Kachin, în partea de nord a ţării, cunoscut ca producător de jad.

    Myanmar, cunoscută şi sub numele de Burma, este sursa celui mai bun jad din lume, o piatră semipreţioasă verde, aproape translucidă. Industria de jad furnizează aproape jumătate din PIB-ul ţării.

    Una dintre cele mai mari pieţe de desfacere a jadului este China, unde piatra este cunoscută sub numele de "piatra cerului".

    19 OCTOMBRIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Două sate mici din Kazahstan au fost afectate de o boală ciudată. Oamenii din Krasnogorsk şi Kalachi adormeau fără nici un motiv, chiar în timp ce mergeau pe jos. Boala necunoscută a atins tineri şi bătrâni şi chiar animale.
    Muzeul Van Gogh din Amsterdam a făcut publică descoperirea unei noi picturi de Vincent Van Gogh. Muzeul a prezentat pictura numită "Apus la Montmajour", un peisaj de mari dimensiuni în ulei, realizat de celebrul pictor în 1888.
    Al patrulea Institut Confucius din România s-a deschis pe 25 noiembrie 2013 la Bucureşti. El a fost înfiinţat pe 21 noiembrie ca organizaţie non-profit, un parteneriat între Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Studii Politice şi Juridice din Beijing, în urma Acordului de cooperare semnat în luna martie a acestui an între Universitatea din Bucureşti şi Hanban, sediul general al institutelor Confucius.
    Optsprezece persoane au fost spitalizate după ce au fost intoxicate de un aparat de gătit, în timp ce pregăteau o tartiflette uriaşă în sala polivalentă din Jonzieux, Franţa.
    Şase persoane au fost infectate, într-o populară destinaţie de vacanţă germană la Marea Baltică, de o bacterie ce se găseşte în special în Caraibe. Acesta se răspândeşte cel mai bine în apele sărate, cu temperaturi de peste 20 grade Celsius. În afară de Caraibe, este răspândită în Danemarca, Polonia şi de-a lungul coastei Germaniei.
    Scafandrii elveţieni au descoperit în partea mai adâncă a lacului Lucerna, epava unui biplan dispărut în Al Doilea Război Mondial.