Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Un mediu cu puţin oxigen ar putea prelungi viaţa

    Conform cercetătorilor de la Kunming College of Life Science, Chinese Academy of Sciences, persoanele în vârstă din Podişul Tibetan au o durată de viaţă mai lungă decât persoanele în vârstă din alte regiuni.



    Tibetani.


    Deşi proporţia populaţiei tibetane de peste 60 de ani este semnificativ mai mică decât cea a populaţiei Han din China, printre tibetani există o creştere puternică a proporţiei de persoane de peste 91 de ani.

    Proporţia bărbaţilor tibetani în vârstă de peste 100 de ani, a fost, de asemenea, mai mare decât cei din populaţia Han.

    În conformitate cu rezultatele cercetării, persoanele în vârstă care trăiesc pe platoul tibetan tind să aibă o durată de viaţă mai lungă decât persoanele în vârstă care trăiesc la altitudini mai mici, ceea ce sugerează o asociere între hipoxie şi longevitate.

    Au existat, de asemenea, rapoarte ale unei legături între speranţa de viaţă mai lungă şi traiul în regiunea andină de mare altitudine din America de Sud, potrivit cercetătorilor.

    Studiile genetice au arătat că mediile sărace în oxigen pot accelera evoluţia genelor anti-îmbătrânire, care ar putea compensa efectul de îmbătrânire şi ar extinde durata de viaţă.

    12 NOIEMBRIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Arheologii care investighează complexul arheologic Samanco în regiunea Ancash din Peru au făcut o descoperire de senzaţie: un mormânt care conţine mai multe lăcaşe de înmormântare, textile fine, bijuterii şi instrumente muzicale.
    Scanările radar efectuate pentru a găsi locul de veci al reginei Nefertiti au scos la iveală posibila existenţă de material organic în spaţiile goale din spatele a doi pereţi ai mormântului lui Tutankhamon.
    Consiliul Local din Rio de Janeiro a aprobat un proiect de lege care interzice fabricarea, vânzarea şi utilizarea artificiilor în oraş.
    Ediţia cu numărul 29 a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură are loc în perioada 7 – 11 decembrie 2022, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.
    Cercetători din Statele Unite, Europa şi Guatemala au folosit un scaner de cartografiere aeriană de înaltă tehnologie şi au descoperit ruinele a zeci de mii de structuri antice Maya, ascunse timp de secole în jungla deasă din nordul Guatemalei.
    Arheologii de la Institutul Norvegian de Cercetări pentru Patrimoniul Cultural au descoperit o barcă vikingă care avea o lungime de cel puţin 4 metri îngropată sub oraşul Trondheim, pe direcţia nord-sud, şi care datează din secolele al şaptelea, cel mult al zecelea.