Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Spaţiu

    Un meteor a luminat cerul Americii de Nord

    O mare minge de foc a luminat cerul deasupra statului american Pennsylvania, deplasându-se cu o viteză de peste 72000 kilometri pe oră.



    Minge de foc deasupra oraşului Pittsburgh, Statele Unite.


    Meteoroid Environment Office de la NASA a declarat că obiectul a fost un meteorit cu diametrul de aproximativ 0,6 metri şi o greutate de aproape 230 kilograme. Obiectul a intrat în atmosfera Pământului deasupra suburbiilor oraşului Pittsburgh în jurul orei locale 4:50, marți.

    NASA a detectat roca la o altitudine de 96 kilometri deasupra Beaver Falls, nord-vest de Pittsburgh, aceasta coborând la o altitudine de 21 kilometri mai sus de Kittanning, nord-est de Pittsburgh, devenind mai strălucitoare decât o lună plină. Agenţia spune că meteoritul a venit probabil din centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter.

    A putut fi văzut din Pennsylvania, New York şi Ohio.

    Se poate ca fragmente mici să fie găsite pe teren la est de Kittanning. Cel puţin patru seismografe din zonă au înregistrat unda de presiune de la mingea de foc şi există câteva rapoarte ale martorilor oculari care au auzit bangul sonic în acel moment.

    19 FEBRUARIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Satelitul NASA destinat studiului bioxidului de carbon din atmosfera terestra s-a prabusit in ocean, la scurt timp de la lansare .
    Roverul marţian Curiosity a înregistrat acest apus de soare la sfârşitul celei de a 956-a zi a misiunii sale pe Marte, de la locaţia sa din Gale Crater.
    Săptămâna acesta, meteoriți care au orbitat sute de ani în jurul Soarelui vor arde pe cer, la 80 km altitudine, urmând să intre în atmosfera Pământului cu viteza de aproximativ 145000 km/h. Intensitatea maximă va fi pe 3 ianuarie, la ora 16:00 ora României, când vor fi mai mult de 80 de stele cazătoare pe oră.
    Un mic asteroid, care în urmă cu doi ani a trecut prin apropierea Pământului la o distanţă de aproximativ 2 milioane kilometri, se va apropia din nou de planeta noastră.
    Astronomii au descoperit trei găuri negre supermasive care orbitează aproape una de alta, într-o galaxie aflată la mai mult de patru miliarde de ani lumină depărtare.
    Cel mai mic satelit astronomic a fost proiectat si asamblat la Institutul pentru Studii Spatiale al Universitatii Toronto si lansat de la Centrul Spatial Satish Dhawan din Sriharikota, India. Cu a fost lansat si un alt satelit identic, proiectat tot in Canada, dar asamblat in Austria. Fiecare dintre cei doi sateliti este un cub cu latura de 20 cm si greutatea sub 7 kg.