Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    A fost descoperit un drum incaş spre Machu Picchu


    Arheologii de la parcul arheologic Machu Picchu au anunţat descoperirea unei noi secţiuni de drum Inca care duce direct la Machu Picchu.



    Drumul spre Machu Picchu. Foto: Martin St-Amant/Wikimedia Commons


    Noul drum descoperit are o lungime de un kilometru şi jumătate şi o lăţime care variază între 1,2 metri şi 1,4 metri.

    Drumul începe la Wayraqtambo şi duce până la o platformă de unde călătorii pot vedea părţi ale complexului de la Machu Picchu, mai exact o priveliste impresionantă a zonei de sat, llaqta inka, dintr-un unghi diferit faţă de cum se putea vedea până acum.

    Se pare că drumul include un tunel de aproape cinci metri lungime, încă intact la 500 de ani de la construire. El este făcut din piatră în forme tipice culturii Inca.

    Acum, drumul este acoperit cu vegetaţie şi nu se poate vedea, dar specialiştii lucrează pentru a-l curăţa. Când va fi gata, ar putea ajuta la descongestionarea fluxului de turişti de pe vechiul drum.

    GH. MĂNOIU | 10 IUNIE 2014




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Arheologii au descoperit statui precolumbiene vechi de 3800 ani în situl arheologic Vichama aparținând anticei civilizaţii Caral, în nordul statului Peru.
    Desene rupestre preistorice datând de-acum aproximativ 20000 de ani au fost descoperite în Cantabria, regiune din nordul Spaniei, considerată capitala europeană a artei pe stâncă.
    Arheologii croaţi de la Universitatea Zadar au anunţat recent că au descoperit un oraş scufundat, vechi de 3500 ani, care fusese port la Marea Adriatică, lângă Zadar, un oraş din sudul ţării.
    O echipa de cercetatori de la University of Houston si National Center for Airborne Laser Mapping, din Statele Unite, au trasat o harta a unei regiuni indepartate si neexplorate din padurea tropicala a Hondurasului si au gasit ruine ce pot apartine orasului pierdut Ciudad Blanca, cautat de secole.
    Arheologii din nordul Greciei au descoperit un schelet în mormântul de la Amphipolis ce datează din timpul lui Alexandru cel Mare, cel mai mare site arheologic de înmormântare din Grecia.
    Arheologii au descoperit o reşedinţă din secolul 6 î.Hr. aflată sub un palat în centrul Romei, o dovadă că oraşul antic a fost mult mai mare decât se credea anterior.