Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    A fost descoperită o cameră ascunsă în piramida lui Keops

    Misiunea franco-egipteană ScanPyramids a detectat, folosind o tehnologie sofisticată, o cameră ascunsă în piramida lui Keops, în spatele faţadei de nord.



    Marea Piramidă din Giza.


    Timp de câteva luni, ingineri de la Universitatea din Cairo şi Institutul Francez HIP au scanat piramida lui Keops cu detectoare de muoni, o tehnologie japoneză, şi au sesizat prezenţa unei cavităţi ascunse în spatele faţadei de nord, cavitate care ar putea fi parte dintr-un sistem necunoscut de intrare în inima piramidei.

    Forma exactă, mărimea şi poziţia acestei structuri ar trebui să fie cunoscute în următoarea perioadă.

    În acelaşi timp, o altă cameră a fost găsită la o înălţime de 105 de metri faţă de una dintre marginile piramidei.

    Egiptologii cred că, camera reală în care a fost depus faraonul Keops nu a fost încă descoperită.

    Oricum, un lucru este sigur: marea piramidă va mai rezista încă mult timp instrumentelor de cercetare ale timpului nostru.

    3 MARTIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Arheologii, lucrătorii rutieri şi sătenii au descoperit ceea ce pare a fi un site de înmormântare pre-Inca din pietre cioplite, cu proprietăţi unice.
    Descoperirile de la complexul arheologic Ventarron, inclusiv un mic templu Mochica situat la 4 km distanţă de zona Pomalca în Lambayeque, oferă indicii despre unele dintre cele mai vechi culturi peruane.
    O piramidă Maya frumos decorată cu o friză din stuc vopsită în policromie, a fost descoperită in situl Holmul, un oraş Maya clasic, în regiunea Peten din nord-vestul Guatemalei.
    Arheologii danezi au descoperit 2000 de spirale de aur îngropate pe un câmp în Zealand, podoabe despre care se crede că au fost folosite pentru a decora veşmintele ceremoniale ale preoţilor-regi ce se închinau Soarelui în epoca bronzului.
    Arheologii chinezi au descoperit un joc ciudat, într-un mormânt mare, vechi, care fusese prădat de hoţi în urmă cu secole. Dar se pare că hoţii nu au fost interesaţi de piese de joc cu care nu s-a mai jucat de aproximativ 1500 de ani.
    Structuri vechi de peste 11000 de ani, au fost descoperite în Cipru şi ar putea reprezenta cel mai vechi sat descoperit vreodată în lume.