Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Comori din epoca bronzului găsite în Danemarca

    Arheologii danezi au descoperit 2000 de spirale de aur îngropate pe un câmp în Zealand, podoabe despre care se crede că au fost folosite pentru a decora veşmintele ceremoniale ale preoţilor-regi ce se închinau Soarelui în epoca bronzului.


    Cele aproximativ 2000 de spirale de aur au fost datate din perioada 900-700 î.Hr. când strămoşii danezilor se închinau Soarelui. Fiecare spirală este alcătuită din fire de aur curat şi măsoară până la trei centimetri în lungime.

    Întreaga descoperire cântăreşte între 200 şi 300 grame.

    Totuşi arheologii nu sunt încă siguri la ce ar fi fost folosite spiralele, fiind prima dată când o astfel de descoperire a fost făcută în Danemarca.

    Zona de excavare, situată în districtul Boeslunde din sud-vestul Zealand, a fost un adevărat tezaur de descoperiri arheologice. Pe lângă spirale şi brăţări de aur, şase boluri de aur au fost găsite în zonă de fermierii locali pe la 1800 şi probabil şi alte comori de aur ar mai putea să-şi aştepte descoperirea aici.

    9 MARTIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Arheologii chinezi au descoperit un joc ciudat, într-un mormânt mare, vechi, care fusese prădat de hoţi în urmă cu secole. Dar se pare că hoţii nu au fost interesaţi de piese de joc cu care nu s-a mai jucat de aproximativ 1500 de ani.
    Structuri vechi de peste 11000 de ani, au fost descoperite în Cipru şi ar putea reprezenta cel mai vechi sat descoperit vreodată în lume.
    Arheologii egipteni au anunţat descoperirea unui oraş care datează de mai mult de 7000 de ani, la aproximativ 390 km sud de Cairo.
    China intenţionează să extindă linia de cale ferată Qing-Zang pentru a ajunge la Katmandu, în Nepal, prin construirea unui tunel sub Muntele Everest.
    Nereus, un vehicul hibrid operat de la distanţă, s-a pierdut în timpul unei scufundări la 10 km sub suprafaţa mării, în Groapa Kermadec, un şant maritim adânc din nord-vestul Noii Zeelande.
    Tunelul feroviar Gotthard, cu o lungime de 57 kilometri săpaţi pe sub Alpi, cel mai lung tunel feroviar din lume, un proiect de multe miliarde de franci elveţieni, este proiectat să fie operaţional pe 11 decembrie 2016.