Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Au fost descoperite cele mai vechi fosile de pe Pământ

    Descoperirea unor rămăşiţe de microorganisme vechi de cel puţin 3,77 miliarde de ani constituie dovezi directe ale uneia dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ.



    Au fost descoperite cele mai vechi fosile de pe Pământ.


    Filamente mici şi tuburi formate de bacterii care au trăit pe fier au fost găsite îmbrăcate în straturi de cuarţ, în Nuvvuagittuq Supracrustal Belt (NSB), Quebec, Canada.

    NSB conţine unele dintre cele mai vechi roci sedimentare cunoscute pe Pământ, care au format probabil o parte dintr-un sistem hidrotermal de aerisire de mare adâncime, bogat în fier, ce a oferit habitat pentru formele de viaţă de acum 3,77 - 4,3 miliarde de ani.

    Descoperirea sprijină ideea că viaţa a apărut în guri de aerisire calde de pe fundul mării, la scurt timp după ce s-a format planeta Pământ.

    Înainte de această descoperire, cele mai vechi microfosile au fost găsite în Australia de Vest şi datate la 3,46 miliarde de ani.

    9 MARTIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un nou Boa Constrictor de culoare argintie a fost descoperit în Conception Island Bank din Bahamas.
    Oamenii de ştiinţă au dezvoltat o tehnică de a face morfină şi potenţial alte medicamente, inclusiv antibiotice şi medicamente anti-cancer, fără a folosi opiu din mac.
    Biologii au descris o nouă specie de plantă dispărută, pe baza a două flori fosile, care au fost găsite prinse în bucăţi de chihlimbar, timp de cel puţin 15 milioane de ani. Ele au fost descoperite în statul american Oregon.
    Un canion necunoscut până acum a fost descoperit de un grup de oameni de stiinţă de la Universitatea din Bristol, sub cei doi kilometri de gheaţă care acoperă Groenlanda de câteva milioane de ani. Canionul are caracteristicile unui canal de râu, o lungime de 750 km şi o adâncime de mai mult de 800 m. El porneşte din centrul insulei şi se termină sub gheţarul Petermann din nordul Groenlandei.
    Singurul şarpe boa şi în acelaşi timp, cea mai rară specie de reptilă din România, boa de nisip, Eryx jaculus, a început, după 80 de ani, să repopuleze habitatul său din zonele aride.
    Oamenii de ştiinţă au descoperit, în nord-vestul Australiei, cea mai mare amprentă a unui dinozaur.