Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    Boeing a lansat o structură metalică de 1000 de ori mai subţire decât un fir de păr

    Boeing a lansat microlattice, o structură realizată din tuburi mici, metalice, goale, cu spaţii deschise mici, despre care cercetătorii spun că este de 100 de ori mai uşoară decât polistirenul.



    Fabrica Boeing din Everett, Washington, Statele Unite, vedere aeriană (arhivă).


    Este vorba despre o reţea matriceală de tuburi goale, interconectate, cu o grosime a peretelui de 1000 de ori mai subţire decât un fir de păr uman.

    Microlattice ar putea reduce greutatea avioanelor şi le-ar putea face mai eficiente în ceea ce priveşte consumul de carburant.

    Un alt exemplu de funcţii potenţiale ale materialului este super-protecţia la şocuri. Dacă se înfăşoară un ou în microlattice şi se aruncă de la etajul 25, materialul va absorbi forţa impactului şi oul va rămâne intact.

    11 OCTOMBRIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Agenţia americană de cercetare militară lucrează la un nou sistem, bazat pe un senzor video portabil multi-bandă, amplasat pe cască, care va permite soldaţilor să vadă in conditii optime indiferent de condiţiile de vizibilitate de pe teren.
    Un bec realizat cu grafen, primul produs comercial care foloseşte această formă de carbon super-puternic, va fi pus în vânzare în cursul acestui an.
    Producătorul auto german Audi introduce o tehnologie care permite maşinilor să comunice cu semafoarele, pentru a face conducerea autoturismelor mai puţin stresantă.
    Inginerii de la Universitatea California, Berkeley, au construit primul senzor wireless de dimensiunea unui fir de praf, care poate fi implantat în organism, pentru a monitoriza în timp real nervii interni, muşchii sau diverse organe, pentru a stimula sistemul imunitar sau pentru a combate inflamaţiile.
    O echipa elvetiana a anuntat ca primul zbor international al unui avion alimentat cu baterii solare va avea loc dupa 2 mai, anul acesta. Avionul se numeste 'Solar Impulse' si urmeaza sa zboare din Elvetia in Belgia, urmand a ateriza pe aeroportul din Bruxelles.
    Agenţia spaţială americană a făcut echipă cu Microsoft pentru a dezvolta un software nou care va permite oamenilor de ştiinţă să lucreze pe Marte folosind o tehnologie numit Microsoft HoloLens.