Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Budincă indiană

    Budinca indiană este un desert condimentat.

    Ingrediente

    1 sfert de litru de lapte (se pune separat ½ ceaşcă)
    1 cană cu apă rece
    6 linguri mălai
    ½ linguriţă de sare
    1 cană de melasă
    1 linguriţă bicarbonat de sodiu
    3 linguri de zahăr brun
    ½ linguriţă nucşoară
    1 lingură ghimbir
    ½ linguriţă scorţişoară
    4 albuşuri de ou, bătute
    4 gălbenuşuri de ou, bătute tari

    Mod de preparare

    1. Se fierbe laptele (mai puţin jumătatea de ceaşcă).

    2. Se adaugă apă rece la mălai.

    3. Se toarnă încet mălaiul în laptele fierbinte. Se adaugă sare.

    4. Se fierbe timp de 15 minute, amestecând constant. Dacă se formează crustă, se elimină. Se ia de pe foc.

    5. Într-un castron mic, se amestecă melasa cu bicarbonatul de sodiu, jumătatea de ceaşcă de lapte rece şi zahărul brun.

    6. Se adaugă condimentele şi gălbenuşurile de ou bătute la acest amestec.

    7. Se toarnă încet amestecul de melasă în amestecul de mălai.

    8. Se toarnă deasupra albuşurile de ou bătute.

    9. Se unge cu unt o tigaie şi se coace timp de o oră la 180° C.

    Observaţii

    Timpul de preparare este de aproximativ o oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 6 porţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA