Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Doi delfini au fost înregistraţi vorbind unul cu altul

    Cercetătorii de la T. I. Vyazemsky Karadag Scientific Station au descoperit că schimbul de semnale între doi delfini din Marea Neagră, seamănă cu o conversaţie între doi oameni.



    Tursiops truncatus.


    Cercetătorii au studiat doi delfini adulţi Tursiops truncatus, din Marea Neagră, şi au descoperit că aceştia au produs o serie de sunete care formau"cuvinte" distincte.

    Semnalele au fost înregistrate cu un sistem de înregistrare subacvatică.

    Delfinii nu fuseseră pregătiţi în nici un fel pentru acest experiment şi nici nu au primit recompense alimentare în timpul studiului.

    Analiza semnalelor înregistrate a arătat că delfinii au luat pe rând cuvântul în discuţia lor. Ei s-au ascultat reciproc, fără a se întrerupe.

    În esenţă, acest schimb de sunete a semănat cu o conversaţie între doi oameni.

    Delfinii comunică prin fluierături şi impulsuri, în acelaşi fel în care oamenii folosesc cuvintele.

    Deoarece această limbă are caracteristici prezente în limba umană vorbită, acest lucru indică un nivel ridicat de inteligenţă şi de conştiinţă la delfini, iar limba lor poate fi considerată, în mod larg, o limbă dezvoltată, înrudită cu limbajul uman.

    Această afirmaţie este susţinută de faptul că delfinii au creierul ceva mai mare şi mai complex decât cel uman, au apărut pe Pământ de mai mult de 25 de milioane de ani şi oamenii trebuie să facă primul pas pentru a stabili relaţii cu primii locuitori inteligenţi ai Pământului, consideră cercetătorii.

    28 IANUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Stockholm au descoperit în cursul expediţiei cu spărgătorul de gheaţă Oden, emisii masive de metan care ies din panta continentală a fundului Mării Laptev din nordul coastelor Siberiei.
    Oamenii de ştiinţă din Africa de Sud au anunţat descoperirea unei noi specii de om numită "Homo naledi". Rămăşiţele fosilizate a 15 trupuri au fost recompuse din 1550 de fragmente descoperite în peşteri greu accesibile, în 2013.
    Resturile fosile ale unei noi specii de dinozaur cu pene, care avea aripi la fel ca un vultur, au fost găsite în provincia Liaoning din China.
    Cercetătorii de la Universitatea din Siena, Italia, au descoperit la limita de est a vastului platou antarctic, numeroase fragmente de trunchiuri fosile pietrificate, multe dintre ele carbonizate.
    Cercetătorii de la Wellesley College din Massachusetts au descoperit că un tip de raci de mare pot să transforme celule din sânge în neuroni care înlocuiesc celule moarte din circuitul văzului şi mirosului, unde nervii sunt expuşi permanent la deteriorare.
    Oamenii de ştiinţă germani de la Institutul Max Planck din Seewiesen, Bavaria, au reuşit să dovedească pentru prima dată că păsările pot dormi în timp ce zboară.