Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Estonia legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex

    Parlamentul Estoniei a votat modificarea Legii privind dreptul familiei pentru a permite căsătoriile între persoane de același sex de la 1 ianuarie 2024. Estonia va fi prima țară fostă sovietică care va face acest lucru dacă președintele estonian va promulga legea.



    Estonia, prima țară fostă sovietică care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Foto:Taavik27/Wikinews.


    Actul de parteneriat civil, în vigoare din 2016, a permis uniunile civile pentru cuplurile de același sex, dar nu a oferit aceleași drepturi, cum ar fi cel de adopție, precum căsătoriile, permițând partenerilor civili să adopte copii numai atunci când unul este deja părinte înregistrat.

    În 2012, un sondaj efectuat de Centrul Estonian pentru Drepturile Omului a estimat că 34% din populaţia Estoniei susținea căsătoria între persoane de același sex; în aprilie 2023 procentul era de 53%.

    23 IUNIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    A fost un renumit farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, deținător al Diplomei de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române, membru al Academiei de Arte şi Ştiinte şi al Societăţii Naţionale de Geografie din Statele Unite. A lucrat ca expert al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială calitate în care a participat la mai multe misiuni în Nepal, Afganistan, Ruanda, Tanzania, Uganda, Burundi și Botswana.
    Cea de-a XVI-a ediția a Salonului Internațional de Carte Bookfest, se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2.
    Cercetătorii de la Albert Einstein College of Medicine din New York City, Statele Unite, consideră că oamenii sunt aproape de limita maximă de viaţă şi că este puţin probabil ca ei să trăiască dincolo de vârsta de 125 de ani.
    Conform cercetătorilor de la Kunming College of Life Science, Chinese Academy of Sciences, persoanele în vârstă din Podişul Tibetan au o durată de viaţă mai lungă decât persoanele în vârstă din alte regiuni.
    Arheologii care investighează complexul arheologic Samanco în regiunea Ancash din Peru au făcut o descoperire de senzaţie: un mormânt care conţine mai multe lăcaşe de înmormântare, textile fine, bijuterii şi instrumente muzicale.
    Scanările radar efectuate pentru a găsi locul de veci al reginei Nefertiti au scos la iveală posibila existenţă de material organic în spaţiile goale din spatele a doi pereţi ai mormântului lui Tutankhamon.