Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Noi artefacte ale culturii Wari găsite în Ayacucho, Peru

    Arheologii care lucrează la complexul arheologic Wari în sectorul Vegachayoq Moqo au făcut noi descoperiri care ar putea să aducă lumină asupra misterioasei civilizaţii pre-incaşe.



    Monolit Wari. Foto: Fer121/Wikimedia Commons


    Cercetătorii pregătesc o expoziţie şi un raport privind noile artefacte găsite. Ei doar s-au familiarizat cu citadela şi speră ca noile obiecte să îi ajute să înţeleagă mai bine sistemul economic şi cultura populaţiei Wari.

    Cu tot efortul depus, până acum, despre cultura Wari se ştie doar cam 10%.

    Populaţia Wari a trăit în Peru în jurul anilor 500 – 1000 d.Hr iar capitala lor se numea tot Wari şi era situată în apropiere de oraşul Ayacucho.

    22 MAI 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O lamă de ras rudimentară, folosită acum 4000 de ani, a fost descoperită de arheologi în site-ul unei localităţi vechi în regiunea Vengerovo din Novosibirsk.
    O echipă de excavare egipteană a descoperit rămăşiţele unei noi piramide, care datează din timpul dinastiei a a XIII-a, de acum 3700 ani, şi ar putea fi prima încercare a vechilor egipteni de a construi o piramidă cu feţe netede.
    Mormântul lui Soliman Magnificul, cel mai mare sultan al Imperiului Otoman, s-ar afla în Ungaria afirmă un arheolog local.
    Muzeul Egiptean din Cairo a recunoscut că una dintre cele mai mari comori ale sale, masca de aur a regelui Tutankhamon, veche de 3300 de ani, a fost lipită în 1941 şi relipită în august 2014.
    Urme de paşi datând de acum 5000 de ani au fost descoperite în timpul lucrărilor de excavaţie la tunelul Fehmarn Belt Fixed Link, ce va conecta insula daneză Lolland cu insula germană Fehmarn.
    O echipă internaţională de arheologi a descoperit 90 de monoliţi la câţiva kilometri de site-ul preistoric de la Stonehenge, unii dintre aceştia având până la 4,5 m înălţime.