Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Noi descoperiri la Stonehenge

    O echipă internaţională de arheologi a descoperit 90 de monoliţi la câţiva kilometri de site-ul preistoric de la Stonehenge, unii dintre aceştia având până la 4,5 m înălţime.



    Stonehenge.


    Echipa de arheologi The Stonehenge Hidden Landscapes a făcut uz de cele mai avansate tehnologii de cartografiere subterană pe situl ce datează din Neolitic şi care acum aproape 4500 de ani a fost, probabil, folosit pentru ritualuri religioase.

    Pietrele au format cândva o arenă semicirculară în locaţia din Salisbury, la Durrington Walls.

    Arheologii britanici consideră că noua descoperire constituie cel mai mare monument din pietre descoperit în Marea Britanie şi chiar în Europa.

    Se presupune că pietrele au fost plasate de către aceiaşi oameni care au construit Stonehenge acum 5000 de ani.

    15 DECEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Arheologii de la parcul arheologic Machu Picchu au anunţat descoperirea unei noi secţiuni de drum Inca care duce direct la Machu Picchu.
    Arheologii au descoperit statui precolumbiene vechi de 3800 ani în situl arheologic Vichama aparținând anticei civilizaţii Caral, în nordul statului Peru.
    Desene rupestre preistorice datând de-acum aproximativ 20000 de ani au fost descoperite în Cantabria, regiune din nordul Spaniei, considerată capitala europeană a artei pe stâncă.
    Arheologii croaţi de la Universitatea Zadar au anunţat recent că au descoperit un oraş scufundat, vechi de 3500 ani, care fusese port la Marea Adriatică, lângă Zadar, un oraş din sudul ţării.
    O echipa de cercetatori de la University of Houston si National Center for Airborne Laser Mapping, din Statele Unite, au trasat o harta a unei regiuni indepartate si neexplorate din padurea tropicala a Hondurasului si au gasit ruine ce pot apartine orasului pierdut Ciudad Blanca, cautat de secole.
    Arheologii din nordul Greciei au descoperit un schelet în mormântul de la Amphipolis ce datează din timpul lui Alexandru cel Mare, cel mai mare site arheologic de înmormântare din Grecia.