Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Rămăşiţele unui mamut găsite în Elveţia

    Rămăşiţele unui mamut care ar putea avea circa 20000 de ani au fost descoperite într-un şantier de construcţii din cantonul Zug, în centrul Elveţiei.



    Mamut, Staatliches Museum für Naturkunde Stuttgart.


    La sfârşitul lunii trecute, în timpul construcţiei unei clădiri de birouri în oraşul Rotkreuz, un excavator greu a scos la iveală din solul ridicat cu cupa un colţ impresionant. Alte câteva oase au fost descoperite ulterior, dar nu sunt suficiente pentru a reconstrui un mamut complet.

    Este o descoperire foarte interesantă, pentru că ultimul mamut găsit în cantonul Zug a fost acum 50 de ani. Experţii vor încerca să dateze exact rămăşiţele şi specialiştii vor rămâne la locul de excavare până când vor fi siguri că nu mai există alte oase care urmează să fie descoperite.

    10 AUGUST 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Yunnan University şi University of Arizona au descoperit cel mai vechi sistem cardiovascular găsit vreodată într-o fosilă a unui artropod, animal asemănător cu un crevete, care trăia în mări.
    Un studiu realizat la Scott Polar Research Institute al Universităţii Cambridge, a descoperit două lacuri subglaciare la 800 metri sub suprafaţa calotei glaciare din Groenlanda.
    Oamenii de ştiinţă au gasit în India cele mai vechi plante fosilizate, care seamănă cu algele roşii, vechi de 1,6 miliarde de ani.
    Torvosaurus gurneyi, cel mai mare prădător terestru descoperit în Europa, avea 10 metri lungime, era un therapod care stătea pe două picioare şi avea dinţi ascuţiţi de 10 cm lungime. Craniul avea 1,2 metri lungime. A trăit acum 150 de milioane de ani, în timpul perioadei Jurassic şi a fost în fruntea piramidei trofice.
    Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că o serie de îngheţuri şi dezgheţuri rapide ar fi putut fi "scânteia vitală" pentru ca viaţa să pornească pe Pământ. Este probabil că celulele vii au evoluat in mod natural de la o supă biochimică in primele zile ale planetei noastre.
    Dinozaurii au avut sânge cald ca mamiferele de astăzi, susţine un om de ştiinţă de la Stony Brook University din New York care a analizat metabolismul lor folosind ratele de masă corporală şi de creştere deduse din fosilele de specii.