Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Plăcintă crocantă cu dovleac
Această plăcintă folosește doar o cantitate mică de ulei în crustă și lapte degresat în umplutură pentru a menţine o inimă sanatoasă.
Ingrediente
Pentru crusta plăcintei:
1 C fulgi de ovăz
1/4 C făină integrală de grâu
1/4 C migdale măcinate
2 linguri zahăr brun
1/4 linguriță sare
3 linguri ulei vegetal
1 lingură apă
Pentru umplutura plăcintei:
1/4 C zahăr brun
1/2 linguriţă scorţişoară
1/4 linguriţă nucşoară
1/4 linguriţă sare
un ou, bătut
4 linguriţe vanilie
o cană dovleac conservat
2/3 cană lapte praf degresat
Cantităţile de mai sus sunt pentru nouă porţii (fiecare de aproximativ 1/9 din plăcinta de 23 cm).
Mod de preparare
1. Se incălzeşte cuptorul la 218ºC.
2. Se amestecă pentru crustă ovăzul, făina, migdalele, zahărul şi sarea împreună într-un bol mic.
3. Se amestecă uleiul şi apa în paharul de măsurare cu furculiţa sau cu un tel până la emulsionare.
4. Se adaugă amestecul de ulei la ingredientele uscate şi se amestecă bine. Dacă este necesar, se adaugă o cantitate mică de apă, ca liant.
5. Se pune amestecul într-o tigaie pentru plăcintă de 23 cm şi se coace timp de 8-10 minute, sau până capătă o culoare maro deschis.
6. Se incălzeşte cuptorul la 180ºC.
7. Se amestecă pentru umplutură zahărul, scorţişoara, nucşoara şi sarea împreună într-un castron.
8. Se adaugă ouăle şi vanilia şi se amestecă bine ingredientele.
9. Se adaugă dovleacul şi laptele şi se amestecă pentru a combina ingredientele.
10. Se toarnă în formele pentru plăcintă.
11. Se coace 45 de minute la 180ºC sau până când cuţitul inserat în apropiere de centru iese curat.
Fiecare porţie conţine
• Calorii: 117
• Grăsimi totale: 8 g
• Grăsimi saturate: 1 g
• Colesterol: 24 mg
• Sodiu: 153 mg