Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Salată de cartofi cu cimbru

    Legumele proaspete şi ierburile dau un gust plăcut la această salată de cartofi.

    Ingrediente

    6 cartofi medii (aproximativ 1 kg)
    2 tulpini de ţelină, tocată mărunt
    2 tulpini de ceapă verde tocată mărunt
    1/4 cană - ardei gras roşu, tocat
    1/4 cană - ardei gras verde, tocat
    1 lingură - ceapă, tocată mărunt
    1 ou - fiert tare, tocat
    6 linguri - maioneză uşoară
    1 linguriţă - muştar
    1/2 linguriță - sare
    1/4 linguriță - piper negru
    1/4 linguriță - mărar uscat

    Cantităţile de mai sus corespund aproximativ cu 10 porţii, de jumătate de cană fiecare.

    Mod de preparare

    1. Se spală cartofii, se taie în jumătate şi se pun într-o cratiţă cu apă rece.

    2. Se fierb la foc mediu timp de 25-30 minute sau până se înmoaie.

    3. Se scurg cartofii de apă. Se lasă să se răcească. Se taie în cuburi.

    4. Se adaugă legumele şi oul la cartofi şi se amestecă.

    5. Se amestecă împreună maioneza, muştarul, sarea, piperul şi mărarul.

    6. Se adaugă peste amestecul de cartofi şi se amestecă uşor pentru a acoperi uniform.

    7. Se răceşte timp de o oră înainte de servire.

    Fiecare porţie conţine

    • Calorii: 98
    • Grăsimi totale: 2 g
    • Grăsimi saturate: mai puţin de 1 g
    • Colesterol: 21 mg
    • Sodiu: 212 mg




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA