Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Supă Tourin

    O supă de usturoi din sud-vestul Franţei.

    Ingrediente

    10-12 căţei de usturoi, tocaţi
    1 lingură ulei de măsline
    1 lingură de făină
    apă cât este necesar
    sare după gust
    un ou
    piper pentru gust
    1 linguriţă oţet
    pâine

    Mod de preparare

    1. Într-o tigaie, se rumeneşte usturoiul tocat, în ulei de măsline.

    2. Se adaugă făina.

    3. Se amestecă bine, apoi se fierbe o clipă.

    4. Se adaugă apă fierbinte sărată şi se fierbe timp de 10 minute.

    5. Într-un vas separat, se amestecă gălbenuşul de ou cu piper şi oţet.

    6. Se adaugă albuşul de ou la supă, agitând cu un tel, astfel încât să nu se formeze bucăţi mari de albuş.

    7. Se găteşte timp de 5 minute.

    8. Se ia de pe foc şi se adaugă amestecul de gălbenuş de ou, amestecând din nou pentru a se evita coagularea.

    9. Se pun felii subţiri de pâine în fiecare bol de supă şi se toarnă supa peste. Se mănâncă caldă.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA