Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Mix de legume Malai

    Mixul de legume Malai este o mâncare indiană.

    Ingrediente

    3 ardei gras verde
    1 ardei din fiecare culoare portocaliu, galben şi roşu
    1 cană de mazăre
    1 ceaşcă morcov tocat
    1 lingură smântână
    1 litru frişcă
    nuci de caju pentru garnitură
    4 roşii mari
    3-4 ardei verde iute (în funcţie de cât de condimentată se doreşte)
    pătrunjel uscat şi coriandru
    garam masala
    praf de ardei iute roşu
    curcumă
    1 cană brânză proaspătă (paneer) cuburi
    1 lingură unt sau ulei
    sare după gust
    coriandru pentru ornat

    Mod de preparare

    1. Se taie ardeii în bucăţi de un centimetru.

    2. Se taie ardeiul iute verde în bucăţi fine.

    3. Se găteşte paneer până se rumeneşte şi se pune deoparte.

    4. Se pune un pumn de nuci de caju în apă caldă pentru pasta cremoasă.

    5. Se macină roşiile şi nucile caju înmuiate într-o pastă fină. Se pune aceasta pastă deoparte.

    6. Se gătesc legumele tocate, ardeiul iute verde, patrunjelul şi se usucă în unt sau ulei până când sunt gata.

    7. Se adaugă pasta de roşii la legume şi se fierbe timp de 5 minute.

    8. Se adaugă garam masala, praf de ardei iute roşu, sare şi curcuma după gust; se fierbe timp de 2 minute.

    9. Se adaugă frişca şi smântâna şi se lasă la fiert până crema se îngroaşă.

    10. Se adaugă brânza paneer şi se amestecă bine.

    11. Se decorează cu coriandru şi nuci caju.

    12. Se serveşte fierbinte, cu pâine indiană naan sau roti (asemănătoare cu lipia libaneză).

    Observaţii

    • Se pot alege şi alte legume, zuchini, brocoli.

    • Timpul de preparare este de 30 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru zece porţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA