Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Supă de ciuperci

    O supă simplă, des pregătită în America de Nord.



    Supă de ciuperci.

    Ingrediente

    225 grame unt
    1 cană făină
    12 ceşti de supă (apa în care au fiert legume)
    6 linguri ulei de măsline extra-virgin
    4 ceşti ciuperci portobello felii
    4 ceşti felii shiitakes
    4 ceşti de ciuperci buton, feliate
    ½ ceaşcă sherry

    Mod de preparare

    1. Se topeşte jumătate din unt într-o oala mare la foc mediu.

    2. Se adaugă o jumătate de ceaşcă de făină, amestecând continuu, pentru a forma o pastă moale.

    3. Se găteşte şi se continuă să se amestece în mod constant, până ce pasta ia o culoare galben pal, aproximativ 5 minute.

    4. Se adaugă încet supa în amestec.

    5. Se aduce la fierbere, amestecând des. Se reduce focul la putere mică.

    6. Se topeşte restul de unt şi uleiul de măsline într-o cratiţă mare la foc mediu-mare.

    7. Se adaugă portobellos, shiitakes şi ciupercile buton şi se fac sote până când ciupercile sunt moi şi lasă apa, 5-10 minute.

    8. Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă la ciuperci jumătatea de ceaşcă de făină rămasă, amestecând uşor pentru a încorpora făina.

    9. Se adaugă ciupercile la supă în oala mare.

    10. Se adaugă sherry.

    11. Se găteşte, amestecând ocazional, până când aromele sunt contopite şi supa s-a îngroşat uşor, aproximativ 10 minute.

    12. Se serveşte caldă.

    Observaţii

    Timpul de preparare este de o oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 12 porţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA