Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Salată de quinoa şi fasole neagră
O salată rece, ce poate fi un antreu principal sau o garnitură pentru un fel de mâncare.
Ingrediente
o jumătate de ceaşcă quinoa uscată
o ceşcă şi jumătate de apă
o lingură şi jumătate de ulei de măsline
trei linguri suc de lămâie
un sfert linguriţă chimion
un sfert linguriţă coriandru măcinat (seminţe uscate de coriandru)
două linguri coriandru, tocat
două fire mijlocii de praz, tocate
o cană fasole neagră, clătită şi scursă
două ceşti de roşii, tocate
un ardei gras roşu mediu, tocat
un ardei gras verde mediu, tocat
2 chili verzi proaspete (sau după gust), tocate
piper negru (după gust)
Cantităţile de mai sus corespund aproximativ cu 6 porţii, de câte o cană fiecare.
Mod de preparare
1. Se clăteşte quinoa în apă rece. Se fierbe apa într-o cratiţă, apoi se adaugă quinoa. Se fierbe până se absoarbe apa, 10 până la 15 minute. Se răceşte timp de 15 minute.
2. În timp ce quinoa este gătită, se amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, chimenul, coriandrul, coriandrul tocat şi prazul într-un castron mic şi se pune deoparte.
3. Se combină legumele tocate cu fasolea neagră într-un castron mare şi se pune deoparte.
4. După ce s-a răcit quinoa, se combină toate ingredientele şi se amestecă bine. Se acoperă şi se pune la frigider până este gata de servire.
Fiecare porţie conţine
• Calorii: 208
• Grăsimi totale: 5 g
• Grăsimi saturate: 1 g
• Colesterol: 0 mg
• Sodiu: 284 de mg
• Fibre: 7 g
• Proteine: 9 g
• Carbohidraţi: 34 g
• Potasiu: 619 mg