Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Brioşe englezeşti

    Acestea sunt o gustare favorită la micul dejun, cu unt sau jeleu pe partea de sus.

    Ingrediente

    1 cană lapte cald (40° - 50°C)
    2 linguri de zahăr
    1 linguriţă sare
    3 linguri de margarină
    1 cană apă caldă (40° - 50°C)
    1 pachet de drojdie uscată activă
    5 până la 6 căni făină
    mălai

    Mod de preparare

    1. Se combină laptele, zahărul, sarea şi margarina.

    2. Se pune apa într-un castron mare cald, se presară în ea drojdia şi se amestecă până se dizolvă.

    3. Se adaugă în amestec lapte şi 3 căni de făină şi se bate până se omogenizează.

    4. Se adaugă suficientă făină până devine un aluat rigid.

    5. Se răstoarnă aluatul pe planşeta presărată cu făină şi se frământă aproximativ 2 minute, sau până când aluatul poate fi format într-o minge. Aluatul poate fi uşor lipicios.

    6. Se pune într-un castron mare uns, care se întoarce pentru a se unge peste tot.

    7. Se acoperă şi se lasă să crească într-un loc cald, fără curent de aer, până se dublează în volum, aproximativ o oră.

    8. Se ia aluatul şi se împarte în jumătate.

    9. Pe o placă bine presărată cu mălai, se întinde fiecare jumătate într-o grosime de 1,3 cm.

    10. Se taie în cercuri, cu o formă rotundă cu diametrul de 8 cm presărată cu făină.

    11. Se pun pe foi de copt neunse.

    12. Se acoperă şi se lasă să crească într-un loc cald, fără curent de aer, până se dublează în dimensiune, aproximativ jumătate de oră.

    13. Se pun uşor într-o tigaie fierbinte unsă, cu partea cu mălai în jos.

    14. Se coc până se rumenesc bine, aproximativ 10 minute pe fiecare parte.

    15. Se lasă să se răcească pe rafturi de sârmă.

    16. Pentru a se servi, se taie în jumătate și se prăjesc ca o felie de pâine.

    Observaţii

    • Poate fi adăugată la amestecul cu lapte cald o cană şi jumătate de coacăze

    • Se poate înlocui o parte din făina integrală de grâu cu făină obişnuită.

    • Timpul de preparare este de 2 ore, iar cantităţile indicate sunt pentru 18 brioşe.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA