Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Tapioca cu mere

    Combinaţia de fructe şi tapioca este preferată de foarte mulţi oameni.

    Ingrediente

    3/4 ceaşcă perla tapioca sau 1/2 cană tapioca instant
    2 ceşti de apă clocotită
    1/2 linguriţă sare
    6 mere
    1/2 cană de zahăr brun
    1 linguriţă de scorţişoară
    1 lingură unt

    Mod de preparare

    1. Dacă se utilizează perla tapioca, se pun la macerat timp de 4 sau 5 ore şi apoi se scurg de toată apa. Tapioca instant nu va avea nevoie de nici o înmuiere. Se adaugă tapioca la apa care fierbe şi se adaugă sarea.

    2. Se găteşte într-un vas dublu, până când tapioca este în întregime transparentă.

    3. Se curăţă merele de coajă şi miez. Se pun într-un vas termorezistent cu unt, se umple fiecare cavitate cu zahăr şi scorţişoară şi se pune o bucată de unt pe partea de sus a fiecăreia.

    4. Se toarnă tapioca fierbinte peste acestea, se pune vasul într-un cuptor fierbinte şi se coace până când merele sunt moi.

    5. Se serveşte caldă sau rece cu zahăr şi smântână.

    Observaţii

    • Se pot folosi fructe proaspete sau din conservă. Se pot folosi în locul merelor piersici proaspete sau ananas conservat. Dacă se folosesc fructe conservate, va fi nevoie de mai puţin zahăr şi nu va mai fi necesară coacerea în cuptor.

    • Timpul de preparare este de 1-6 ore, iar cantităţile indicate sunt pentru 6 porţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA