Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Roche a cumpărat o moleculă ce va da o nouă putere antibioticelor

    Roche, gigantul farmaceutic cu sediul în Basel, Elveţia, a anunţat că va plăti 750 milioane dolari pentru dreptul de a utiliza o nouă moleculă care măreşte capacitatea antibioticelor în lupta cu superbacteriile, din ce în ce mai rezistente.



    Sediul din Basel, Elveţia, al companiei farmaceutice Roche.


    Molecula, numită OP0595, este în prima fază de dezvoltare şi ajută la restabilirea eficienţei antibioticelor, inclusiv a celor pe bază de penicilină.

    Acordul cu Meiji Seika Pharma din Japonia şi cu Fedora din Canada, va permite companiei Roche să dezvolte şi să comercializeze inhibitorul lor de beta-lactamază, OP0595, la nivel mondial, cu excepţia Japoniei, unde compania Meiji îşi va păstra drepturile.

    Clasa de antibiotice beta-lactamice, care include peniciline, cefalosporine, monobactami şi carbapeneme, reprezintă 65 la sută din vânzările globale de antibiotice. Dar eficacitatea acestor antibiotice este ameninţată de creşterea rezistenţei bacteriene cauzate de enzimele beta-lactamaze care fac antibioticele din ce în ce mai ineficiente.

    Proprietăţile moleculei OP0595 şi capacitatea sa de a fi combinată cu antibiotice beta-lactamice noi sau existente promit un progres semnificativ în lupta cu bacteriile rezistente la medicamente.

    13 IANUARIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă cred că au găsit răspunsul pentru a combate un virus mortal pentru porci şi implicit pentru industria cărnii de porc: modificarea unor gene, pentru a crea porci rezistenţi la infecţia cu acest virus, numită şi boala urechii albastre.
    Un medicament numit "aducanumab", comercializat sub numele de Aduhelm, care distruge plăcile de proteine ​​care se acumulează în creierul pacienţilor cu Alzheimer, o caracteristică a acestei boli a fost aprobat pentru uz medical în Statele Unite.
    Virusul care provoacă boala coronavirusului 2019 (COVID-19) este stabil de la câteva ore până la câteva zile în aerosoli şi pe suprafeţe, potrivit unui recent studiu realizat de cercetători din Statele Unite.
    Cercetătorii de la Salk Institute şi Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) au descoperit o clasă neidentificată anterior de grăsimi produse în corpul uman, care poate proteja împotriva diabetului zaharat.
    Analize genetice detaliate sugerează că unul dintre principalele tipuri de cancer de sânge nu este una, ci 11 boli distincte.
    O aplicaţie, folosită pentru a colecta date pentru algoritmi de învăţare automată, care ar putea detecta automat dacă o persoană suferă de COVID-19 analizând sunetul vocii, respiraţia şi tusea, a fost lansată de cercetători de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie.