Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Salată de castraveţi marinaţi şi ceapă

    Este o salată sau garnitură rece, potrivită pentru lunile fierbinţi de vară.

    Ingrediente

    2 castraveţi
    1 ceapă albă
    2 ceşti (480 ml) oţet alb
    2 linguriţe (10 ml) ulei vegetal
    1 linguriţă (5 ml) zahăr
    1 linguriţă (5 ml) sare

    Metoda de preparare

    1. Se amestecă oţetul, uleiul, sarea şi zahărul pentru marinată.

    2. Se taie capetele castraveţilor, se curăţă de coajă şi se feliază.

    3. Se curăţă ceapa şi se taie în felii cu grosime cât mai redusă.

    4. Se toarnă sosul peste castraveţi şi ceapă şi se amestecă bine.

    5. Se lasă să stea într-un loc rece sau se bagă la frigider timp de cel puţin două ore, amestecând din când în când.

    6. Se serveşte într-un castron, folosind cleşti pentru salată sau o lingură cu fante.

    Observaţii

    • Cantităţile sunt estimări şi ar trebui să se amestece ingredientele la sos după gust.

    • Se poate folosi orice ulei de salată. De evitat uleiul de măsline, deoarece congelează atunci când este pus la frigider.

    • Raportul între castravete şi ceapă ar trebui să fie de la 2:1 până la 2,5:1.

    • Ar trebui să conţină doar o urmă de ulei în sos şi zahăr doar cât să ia tăria oţetului.

    • Se poate adăuga o lingură de oregano.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA