Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Se încearcă clonarea leului de peşteră

    Oamenii de ştiinţă ruşi şi sud-coreeni încearcă să găsească ADN-ul a doi pui de lei de peşteră, găsiţi aproape perfect congelaţi în permafrostul siberian.



    Leul de peşteră.


    Cei doi pui, în vârstă de o săptămână sau două, au fost găsiţi în Republica Sakha, Federaţia Rusă, în august anul trecut şi acum se află la Muzeul Mamutului de la North East Russia University, Yakutsk.

    Cercetătorii speră să găsească ţesuturi vii care conţin ADN-ul, ceea ce le va permite să recreeze dispărutele feline ale Epocii de Gheaţă.

    Proiectul este o colaborare între oamenii de ştiinţă ruşi şi sud-coreeni de la Joint Foundation of Molecular Paleontology şi North East Russia University în oraşul Yakutsk.

    Aceeaşi echipă lucrează la clonarea unui mamut.

    15 MARTIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un studiu realizat la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie, pe sute de specii de păsări de pe cinci continente, a constatat că acestea ajung la locurile de reproducere de vară, în medie, cu o zi mai devreme pentru fiecare grad de creştere a temperaturilor globale.
    Paleontologi de la Societatea Muzeului Ardelean din România, Universitatea din Southampton, Marea Britanie, şi Muzeul National din Rio de Janeiro, Brazilia, au anuntat descoperirea oaselor fosilizate ale unui nou tip de pterosaur, o reptila zburatoare ce a trait in aceeasi perioada cu dinozaurii, acum aproape 68 milioane de ani.
    Nou descoperita fosilă, veche de 77 milioane ani, găsită în sedimentele cretacice superioare din sudul Patagoniei, Argentina, reprezintă cel mai mare dinozaur sauropod gigant descoperit vreodată.
    Cercetatori de la Denver Museum of Nature and Science, University of Utah si Ohio University din Statele Unite, au anuntat descoperirea unui dinozaur necunoscut pana acum. El face parte din grupul de dinozauri numiti ceratopside. Denumit Nasutoceratops titusi, a trait in Cretacicul tarziu, acum mai bine de 75 milioane de ani.
    Încălzirea din Arctica a determinat în ultimii treizeci de ani o reducere a dimensiunilor păsărilor care se înmulţesc în nordul Rusiei şi migrează iarna în Africa.
    Cercetătorii de la Northwestern University şi University of New Mexico aduc dovezi ale existenţei apei legată de rocile din mantaua Pământului de sub Statele Unite ale Americii, care ar reprezenta cel mai mare rezervor de apă de pe planetă.