Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    Solar Impulse a aterizat la Hawaii

    După aproape 120 de ore de zbor peste Oceanul Pacific, doar cu energia solară, aeronava Solar Impulse 2 a aterizat vineri în Hawaii, după o călătorie de aproape 7200 km, un nou record mondial de zbor solitar.


    Aeronava experimentală care a decolat de la Nagoya, Japonia, luni, în a opta etapă a călătoriei, a aterizat, conform planificării, pe Aeroportul Kalaeloa de pe insula Oahu, la aproximativ 30 kilometri vest de Honololu.

    Cu aproape 120 de ore de zbor solitar, André Borschberg a bătut recordul precedent stabilit de zborul din 2006 al lui Steve Fossett, care a zburat 76 de ore şi 45 de minute.

    Întreaga călătorie din Japonia la Hawaii a durat patru zile şi 22 de ore, pilotul dormind doar în reprize de 20 de minute pentru a menţine controlul asupra avionului.

    Aeronava, pilotată alternativ de exploratorii elveţieni Borschberg şi Piccard, a pornit în călătoria sa de 35000 km în jurul lumii de la Abu Dhabi pe 9 martie 2015. Bertrand Piccard va prelua comenzile pentru următoarea etapă care ar acoperi distanţa Hawaii - Phoenix, Arizona, de 4707 km.

    4 IULIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Grafenul a fost privit de la început ca un material miraculos care ar putea revoluţiona multe industrii. Dar ar putea fi mai periculos decât era de aşteptat, deoarece se răspândeşte cu uşurinţă în mediu.
    Cercetătorii de la Information Technology University din Lahore, Pakistan, în colaborare cu o echipă de la University of California, au dezvoltat o reţea portabilă pentru telefoane mobile, alimentată cu energie solară, care poate fi utilizată în caz de catastrofe, cum ar fi inundaţii şi cutremure, când comunicaţiile regulate sunt perturbate.
    Inginerii de la Universitatea din Washington au creat un nou sistem de comunicaţii fără fir, care permite dispozitivelor să interacţioneze unele cu altele fără să se bazeze pe baterii sau cabluri de alimentare.
    Oamenii de ştiinţă de la Nanyang Technology University din Singapore au dezvoltat baterii cu încărcare ultra-rapidă, care pot fi reîncărcate cu până la 70 la sută în doar două minute.
    O echipă de oameni de ştiinţă a reuşit să producă energie electrică din hidrogenul sulfurat aflat în Marea Neagră.
    Cercetătorii de la Amur Scientific Centre din Blagoveschensk au creat un dispozitiv care ar putea extrage până la un gram de aur din fiecare tonă de cărbune ars.