Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    Tehnologie 5G pentru Europa

    Comisia Europeană a semnat luni un acord cu Coreea de Sud pentru dezvoltarea de tehnologii mobile de a cincea generaţie (5G).


    Comisarul european Neelie Kroes şi ministrul sud-coreean al ştiinţei şi al noilor tehnologii, Mun-Kee Choi, au convenit cu privire la necesitatea armonizării spectrului de frecvenţe radio pentru a falicita interoperabilitatea tehnologiilor 5G.

    Un memorandum de înţelegere a fost semnat între Asociaţia europeană a companiilor cu rol în 5G, printre care se numără Alcatel-Lucent, Atos, Deutsche Telekom, Ericsson, Nokia, Orange, Telecom Italia, Telenor şi Telefonica şi omologul coreean.

    5G ar trebui să ofere rate de transfer de 10 gigabiţi pe secundă la recepţie, de aproape o mie de ori mai mult decât oferă tehnologia actuală 4G sau LTE (Long Term Evolution).

    17 IUNIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un robot militar care imită un catâr de povară poate transporta 180 kg de echipament urmărind comandantul pe teren accidentat. „Catârul electronic” se ridică singur când cade şi execută comenzile vocale primite de la un om. Robotul merge cu până la 4,8 km/h pe teren stâncos şi poate alerga cu 11 km/h pe teren drept.
    China a testat o rachetă hipersonică, capabilă să se deplaseze cu o viteză de câteva ori mai mare decât viteza sunetului şi care poate penetra actualele sisteme de apărare antirachetă. De la Beijing, Ministerul chinez al apărării nu a comentat rezultatele testului, pe care l-a numit ştiinţific şi despre care a precizat că nu este îndreptat împotriva nici unei ţări.
    Autoritatea de Administrare Aeronautică a Statelor Unite ale Americii a cerut companiei Boeing să facă o modificare urgentă pe motoarele General Electric, montate pe aeronavele Boeing 787, care sunt susceptibile a se opri în timpul zborului.
    O nouă tehnologie destinată celor care suferă de degenerescenţă maculară senilă a dus la crearea unor lentile de contact ce au încorporat un telescop. Noua tehnologie ar putea ajuta milioane de oameni să-şi recapete vederea, aceasta putând să crească de trei ori.
    Smartphone-urile, camerele video şi ochelarii de vedere ar putea fi în curând transformate radical datorită unei lentile super-subţiri dezvoltate de cercetătorii de la Universitatea din Utah, Statele Unite.
    Avionul Solar Impulse 2, care foloseşte numai energie solară, a aterizat cu succes în Abu Dhabi pe 26 iulie 2016, încheindu-şi astfel zborul istoric în jurul lumii.