Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Filmul Totem, propunerea Mexicului pentru Oscar

    Dramă.

    „Un microcosmos luminos, care-ți hrănește sufletul, construit pe iubire profundă în fața durerii iminente, filmul se dezvăluie spectatorului prin interacțiunile pline de încărcătură dintre personajele sale.” (The Playlist), „Tótem construiește o casă a vieții, un traseu de la geneză la un sfârșit tangibil. Subliniază ideea de prezență simțită peste tot, chiar și atunci când camerele rămân goale.” (Liternet) și „Un film de o neașteptată frumusețe, care folosește personajul principal ca un canal de explorare a unei familii care navighează printr-un ocean de iubire, durere, inocență și mortalitate.” (Slant Magazine) sunt o parte din cuvintele cu care criticii descriu TÓTEM, peliculă distribuită de August Film.



    Cel de-al doilea lungmetraj al Lilei Avilés calcă pe urmele filmului ei de debut, devenind nu numai o prezență constantă în selecția festivalurilor internaționale din întreaga lume, ci și propunerea Mexicului pentru premiile Oscar.

    Descris de Lila ca „o odă adusă vieții și un omagiu adus familiei, prietenilor și iubirii”, filmul urmărește felul divers și complex, în aparenta sa simplitudine, prin care o familie face față pierderii iminente a unuia dintre ei.

    Întrebarea cea mai dificilă pe care TÓTEM o ridică la fileu spectatorilor este „cum discuți cu un copil despre moarte, mai ales atunci când ea urmează să-i jertfească una dintre cele mai importante persoane din viață?”. Răspunsul este unul complex, dificil și frecvent evitat, precum majoritatea provocărilor care scot din zona de confort.

    „Recunosc că m-am bucurat de succesul internațional al filmului și de perspectiva Oscarului pentru Cel mai bun film străin la orizont. Pentru mine, însă, TÓTEM rămâne un subiect cât se poate de personal, un film asumat care a avut curajul de a vorbi despre revelația inocenței în ceea ce privește moartea. Ori această alăturare, deși poate părea crudă, cred că necesită curaj și sper că va conduce către și mai multă apreciere pentru viață. Înțelegerea și acceptarea faptului că moartea face parte din viață, a faptului că toate au un început și un sfârșit, cred că ne face liberi să ne bucurăm de timpul pe care îl avem.”, a declarat Matei Truța, co-fondator și managing partner August Film.



    Andrei Agudaru şi Matei Truța la Cinema City, AFI Cotroceni, avanpremiera filmului TOTEM. Foto: Miluță Flueraș



    Avanpremiera de gală TOTEM @ Cinema AFI, echipa August Film. Foto: Miluță Flueraș

    11 OCTOMBRIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Filmul spune povestea dintre neconvenționalul Alexander și frumoasa Caro, a căror întâlnire întâmplătoare la metroul din Viena le schimbă complet traseul imaginat al propriilor vieți. „Un film despre frici, promisiuni, candoare, asumare de riscuri, frumusețe sufletească, speranță și fulgi de păpădii.”
    A fost un renumit farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, deținător al Diplomei de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române, membru al Academiei de Arte şi Ştiinte şi al Societăţii Naţionale de Geografie din Statele Unite. A lucrat ca expert al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială calitate în care a participat la mai multe misiuni în Nepal, Afganistan, Ruanda, Tanzania, Uganda, Burundi și Botswana.
    Cea de-a XVI-a ediția a Salonului Internațional de Carte Bookfest, se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2.
    Ediţia cu numărul 29 a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură are loc în perioada 7 – 11 decembrie 2022, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.
    Cu ocazia Sărbătorii Lampioanelor 2015, Institutul Confucius din cadrul Universităţii Bucureşti a organizat un antrenant spectacol în aula mare a Facultăţii de Drept.
    Al patrulea Institut Confucius din România s-a deschis pe 25 noiembrie 2013 la Bucureşti. El a fost înfiinţat pe 21 noiembrie ca organizaţie non-profit, un parteneriat între Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Studii Politice şi Juridice din Beijing, în urma Acordului de cooperare semnat în luna martie a acestui an între Universitatea din Bucureşti şi Hanban, sediul general al institutelor Confucius.