Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    August Film intră pe piața de distribuție a filmelor cu Zăpadă de August

    Dramă, dragoste.

    „Ușor de savurat și impecabil în estetica sa.” (Cinema Austriaco); „Un film despre frici, promisiuni, candoare, asumare de riscuri, frumusețe sufletească, speranță și fulgi de păpădii.” (Liternet); „Unul dintre cele mai impresionante roluri ale Verenei Altenberger de până acum.” (Filmgenuss), „...filmul în care eroii sunt niște teribili visători, iar atunci când ei visează, o sală întreagă visează alături de ei”. (Ziarul Metropolis) - sunt doar câteva dintre cuvintele cu care criticii de film descriu pelicula austriacă Zăpadă de August, debutul în lungmetraj al regizorului Chris Raiber. De astăzi intră în cinema, distribuit de August Film.

    Filmul spune povestea dintre neconvenționalul Alexander (Thomas Prenn) și frumoasa Caro (Verena Altenberger), a căror întâlnire întâmplătoare la metroul din Viena le schimbă complet traseul imaginat al propriilor vieți.

    Alexander renunță la jurământul lui autoimpus de a nu se îndrăgosti, iar Caro își înfruntă cele mai mari frici. Împreună pornesc într-o călătorie dulce-amăruie în timpul căreia Caro îl împușcă de patru ori, iar Alexander transformă vara în iarnă.

    „Îmi ador meseria, îmi oferă oportunitatea să cunosc atât de mulți oameni mișto, să ajung în atâtea locuri pe care altfel nu le-aș vedea, să dezbat subiecte incredibile și să aflu detalii inedite despre locurile unde filmele în care joc se lansează, așa cum aflu acum despre România. Dar dincolo de orice, ador să fiu actriță pentru că am șansa de a spune povești care să trezească emoții, care să facă oamenii să fie un pic mai buni, poate chiar să le schimbe viața. Cinematografia și iubirea sunt două din cele mai importante lucruri pentru mine. Așa că dacă vreți să-mi faceți o favoare, faceți două chestii: mergeți la cinema și uitați-vă la filme, și, mai presus de toate... dați iubirii o șansă. Riscați. Merită!”, a declarat Verena Altenberger special pentru publicul din România.




    Două proiecții speciale, organizate pe 28 și 29 august, la Cinema City AFI Cotroceni, respectiv J’ai Bistrot, au deschis drumul acestui basm austriac underground către publicul din România.

    Mesaje speciale înregistrate de echipa filmului, activări cu tâlc, invitație către dialog, asumare și vulnerabilitate, precum și zăpadă în mijloc de noapte de vară au fost o parte dintre acțiunile cu care casa de distribuție August Film a ales să marcheze la final de vară atât debutul ei, cât și al filmului.



    Echipa August Film @ AFI Cotroceni, 28 august 2023. Foto: Miluta Flueras


    „August Film a luat naștere din nostalgie împletită cu un proces de maturizare. Nostalgie în sensul că mi s-a făcut dor de distribuția de film, maturizare în sensul alegerii de a lucra doar pentru proiecte în care cred și în care mă regăsesc până la capăt. La un moment dat, i-am scris lui Andrei pe un tort: `Ne vedem în August!’. Peste ani urma să înțelegem amândoi că nu mă refeream la luna calendaristică. Cuvântul-cheie când vine vorba de abordarea noastră este 'personal’. Motto-ul casei de distribuție este 'Filme de artă pe care vei vrea să le recomanzi oamenilor pe care îi iubești’. Nu cred că există ceva mai personal decât iubirea.” (Matei Truța, cofondator August Film)



    Andrei Agudaru şi Matei Truța, cofondatori August Film @ AFI Cotroceni 28 august 2023, Foto: Miluta Flueras

    31 AUGUST 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    A fost un renumit farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, deținător al Diplomei de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române, membru al Academiei de Arte şi Ştiinte şi al Societăţii Naţionale de Geografie din Statele Unite. A lucrat ca expert al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială calitate în care a participat la mai multe misiuni în Nepal, Afganistan, Ruanda, Tanzania, Uganda, Burundi și Botswana.
    Cea de-a XVI-a ediția a Salonului Internațional de Carte Bookfest, se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2.
    Ediţia cu numărul 29 a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură are loc în perioada 7 – 11 decembrie 2022, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.
    Cu ocazia Sărbătorii Lampioanelor 2015, Institutul Confucius din cadrul Universităţii Bucureşti a organizat un antrenant spectacol în aula mare a Facultăţii de Drept.
    Al patrulea Institut Confucius din România s-a deschis pe 25 noiembrie 2013 la Bucureşti. El a fost înfiinţat pe 21 noiembrie ca organizaţie non-profit, un parteneriat între Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Studii Politice şi Juridice din Beijing, în urma Acordului de cooperare semnat în luna martie a acestui an între Universitatea din Bucureşti şi Hanban, sediul general al institutelor Confucius.
    Întrebarea cea mai dificilă pe care TÓTEM o ridică la fileu spectatorilor este „cum discuți cu un copil despre moarte, mai ales atunci când ea urmează să-i jertfească una dintre cele mai importante persoane din viață?”. Răspunsul este unul complex, dificil și frecvent evitat.