Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Tratament pentru alergia la arahide

    Un tratament pentru alergia la arahide, constând din administrarea orală a unui probiotic împreună cu o proteină din arahide, zilnic, timp de 18 luni, la copii, a fost testat cu succes la Institutul de Cercetare pentru Copii Murdoch, din Melbourne, Australia.



    A fost dezvoltat un tratament pentru alergia la arahide.


    La o lună după administrare, 80% dintre copii au putut tolera arahidele fără simptome alergice, iar după patru ani, 70% dintre aceştia puteau încă să mănânce arahide fără a suferi efecte secundare.

    Cercetătorii australieni au declarat că jumătate dintre copii supuşi tratamentului consumau regulat arahide, iar ceilalţi consumau doar rareori.

    Important este că aceşti copii au putut să mănânce arahide la fel ca şi copiii care nu au alergie la arahide şi să-şi menţină mult timp starea de toleranţă.

    A fost pentru prima dată când un tratament pentru alergia la arahide s-a dovedit a fi eficient pentru o aşa de lungă perioadă de timp.

    Probioticul utilizat se numeşte Lactobacillus rhamnosus şi fusese anterior asociat cu prevenirea anumitor simptome alergice.

    Alergiile alimentare au crescut dramatic în ultimele decenii, alergia la arahide fiind una dintre cele mai frecvente cauze de deces din cauza alergiilor alimentare.

    6 FEBRUARIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Consumul regulat a mai mult de 2,84 litri de băuturi alcoolice pe săptămână ar putea scurta viaţa cu ani de zile, potrivit unor cercetări efectuate la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie.
    Săpunul antibacterian este privit ca un produs care, în afară de curăţenie îţi asigură şi o protecţie suplimentară împotriva germenilor patogeni. Dar acum, el a intrat în vizorul Agenţiei americane pentru controlul medicamentelor.
    Persoanele care suferă de depresie sunt mult mai aproape de a avea peste ani boala Parkinson, conform unui studiu realizat de cercetătorii suedezi de la Umeå University.
    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Newcastle, Anglia, au reuşit să identifice enzima responsabilă de aspectul tineresc al pielii.
    Este foarte dificil să se penetreze membrana unei celule pentru a introduce medicamente sau substanţe nutritive, fără ca aceasta să se deterioreze. O metodă eficientă este de a folosi nanoparticule de aur pur, acoperite cu un strat subţire de polimer.
    Un test de salivă care detectează niveluri ale diferitelor proteine ar putea ajuta la diagnosticarea copiilor cu autism. În prezent, diagnosticarea autismului se face de către psihologi, care se bazează pe observarea comportamentului şi pe teste complicate, uneori subiective.