Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    Trenul Maglev s-a apropiat de 600 de kilometri pe oră

    Trenul japonez cu sustentaţie magnetică Maglev a stabilit joi un nou record de viteză de 590 kilometri pe oră. Săptămâna viitoare, se va face o nouă încercare pentru a aduce acest record la 600 kilometri pe oră, a declarat compania feroviară Central Japan Railway Company.



    Maglev în Yamanashi Prefecture, Japonia.


    Trenul Maglev, care este propulsat de energie magnetică, fără a atinge pista, a circulat timp de 19 secunde la viteza de 590 kilometri pe oră, doborând recordul de 581 kilometri pe oră, stabilit în decembrie 2003.

    Noul record a fost atins în timpul testelor efectuate cu vagoane noi pe linia care leagă Uenohara de Fuefuki, la vest de Tokyo.

    Cu câteva zile în urmă, Central Japan Railway Company a bătut recordul mondial pentru distanţa parcursă într-o zi: 4064 km, pulverizând recordul stabilit în anul 2003 de 2876 km.

    Aceste încercari sunt parte a pregătirilor pentru conexiunea Tokyo-Nagoya (286 km), care ar trebui să fie parcursă în 2027 în 40 de minute, sau jumătate din timpul necesar în prezent cu trenul de mare viteză Shinkansen.

    Când trenul va transporta pasageri, viteza nu va depăşi însă 505 kilometri pe oră.

    18 APRILIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Grafenul a fost privit de la început ca un material miraculos care ar putea revoluţiona multe industrii. Dar ar putea fi mai periculos decât era de aşteptat, deoarece se răspândeşte cu uşurinţă în mediu.
    Cercetătorii de la Information Technology University din Lahore, Pakistan, în colaborare cu o echipă de la University of California, au dezvoltat o reţea portabilă pentru telefoane mobile, alimentată cu energie solară, care poate fi utilizată în caz de catastrofe, cum ar fi inundaţii şi cutremure, când comunicaţiile regulate sunt perturbate.
    Inginerii de la Universitatea din Washington au creat un nou sistem de comunicaţii fără fir, care permite dispozitivelor să interacţioneze unele cu altele fără să se bazeze pe baterii sau cabluri de alimentare.
    Oamenii de ştiinţă de la Nanyang Technology University din Singapore au dezvoltat baterii cu încărcare ultra-rapidă, care pot fi reîncărcate cu până la 70 la sută în doar două minute.
    O echipă de oameni de ştiinţă a reuşit să producă energie electrică din hidrogenul sulfurat aflat în Marea Neagră.
    Cercetătorii de la Amur Scientific Centre din Blagoveschensk au creat un dispozitiv care ar putea extrage până la un gram de aur din fiecare tonă de cărbune ars.